0

Etli yemekler davet sofrası menülerinde olmazsa olmazlar arasında yer alır. Birçok farklı pişirme teknikleri ve tarifleri bulunan et yemekleri arasında sultan kebabı ise davet sofraları için hem pratik hem de bol malzemesiyle göz dolduran bir et yemeği. Pişireceğiniz yemeğin lezzeti kadar görüntüsü de sizin için önemliyse, nar gibi kızarmış sultan kebabı tam size göre.

Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler

250 gr kuşbaşı dana eti
100 gr bezelye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yufka
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Beşamel sos için:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber

Üzeri için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Yemeğinizin ana malzemeleri kırmızı et ve sebze olduğundan pişirme sırasını iyi bilmeniz gerekir. Sebzeler daha çabuk piştiği için etin yumuşaması için bir ön pişirme işleminden geçmesi gerekir. Bunun için öncelikle kuşbaşı doğranmış etleri biraz su ilavesiyle haşlamaya başlamalısınız. Yumuşayan ve suyunu çeken etlere 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin ve yemeklik doğranmış soğanı etlerle birlikte birkaç tur kavurun. Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri de yarım su bardağı ilave ederek etlerle birlikte tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Sebzeleriniz pişmeye yakın haşlanmış bezelye, kıyılmış sayımsak ve domates salçasını da etli harcınıza ekleyin. Tuz ve karabiber ilavesinden sonra sebzeler ve etler iyice piştikten sonra yemeği ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

İç harcınız soğuduysa ana yemeğinizi bohça bohça hazırlamanın zamanı geldi. Her yufkayı dörde bölün ve çok da küçük olmayan orta boy bir kaseye üst üste 2 parça yufkayı fazlalıkları kenarlardan sarkacak yerleştirin. Yufkalarınızı, hazırladığınız et yemeği ile doldurduktan sonra yufkanın dışta kalan kısmıyla bohça haline getirin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin. Beşamel sosu hazırladığınızda yemeğiniz fırına girmek için hazır olacak.

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin ve unu çırpıcı yardımıyla kavurun. Unun kokusu çıkınca süt ve karabiberi de ilave edin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız beşamel sosu fırın tepsisine dizdiğiniz kebapların üzerine dökün. Yemeğinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Kızarmaya başlayan kebapların üzerine fırından çıkmaya yakın rende kaşar ilavesi yapın ve peynir eriyip, hafif kızarana kadar bir süre daha pişirin ve servis yapın.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir