0

Ellerde, parmaklarda, el ve ayak bileklerinde zaman zaman şişlikler belirir. Bu şişlikler genelde eklem yerlerinde görülür. Peki nedenleri nelerdir? Elde, parmaklarda, el ve ayak bileklerinde husule gelen bu şişlikler ciddi…

Ellerde, parmaklarda, el ve but bileklerinde ara sıra şişlikler belirir. Bu şişlikler genellikle eklem yerlerinde görülür. Peki nedenleri nelerdir? Elde, parmaklarda, el ve etap bileklerinde husule gelen bu şişlikler ciddi bir rahatsızlık mıdır, yoksa var olan bir hastalığın semptomudur? İşte bu sorunun cevabı:

Özellikle el bilek ve ayak bilek eklemleri ile parmak eklemleri gibi minik eklemlerde meydana gelen şişkinlik , sızı , sıcaklık ve hareket kısıtlığı gibi şikayetler sizde tıpta romatoid artrit olarak bilinen iltihaplı romatizmal bir hastalığın varlığını göstermektedir.

Sabahları Ellerin şişmesi , uyuşması ve karıncalaşması yapan bir fazla rahatsızlık mevcuttur bu hastalıklardan kaynaklanıyor olabilir Sabahları el ve parmakların şişmesinde faktör olabilecek Hastalıklardan bazıları şöyle sıralanabilir..

Boyun Fıtığı : Her iki boyun omuru aralarında yastık görevi yapan jölemsi kıkırdak disk dokusunun omurilik ve kola giden sinirlere içten taşmasıdır. Basının büyüklüğü ve etkinliğine göre boyun ve kol ağrısı, kol kaslarında zorlama kaybı, ellerde his kusuru, anestezi ve aksilik görülebilir.

Hipotiroidi : Tiroit hormonlarının kanda fazla az bulunması durumuna hipotiroidi ya da hipotiroidism denir. Kadınlarda erkeklere nazaran çok daha sık görülür.

Boyun Düzleşmesi : Boyun düzleşince beyine giden dört damardan ikisi (vertebral arterler) gerilir ve beyine yeterince kan gidemez, kişide başağrısı, başdönmesi, bulantı, bellek yitimi, tedavi edilmezse daha ileri safhalarda dengesizlik, konsantrasyon bozukluğu, ileri derecede hassaslık, isteksizlik oluşur.

Ulnar Oluk Sendromu : El önkol kemikleri olan radius-ulna ile bilek eklemini ve birbirleriyle eklem yapan 2 sıra halinde 8 kemikten oluşan minik karpal kemikler, 5 tarak kemiği, 14 parmak kemiğinden oluşur.

Boyun Tutulması Adale Spazmı : Genellikle boyunu destekleyen kasların aşırı gerilmesi ile oluşur. Ağır bir şey kaldırmak, aşırı spor, iş aktivitesi, yanlış masa başı çalışması kas spazmına neden olabilir.

Diyabet : Aralıksız yüksek değerlerde seyreden diyabet da ellerde uyuşmaya sebep olabilir.

Ellerin ve Parmakların Şişmesinin Diğer Nedenleri

  • Romatizmal hastalıklar,
  • Kas hastalıkları,
  • Multipl skleroz,
  • Beyin tümörleri,
  • Beyin damar tıkanmaları,
  • Kol damarlarındaki tıkanıklıklar

El Ve Parmaklar Niçin Şişer?


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir