0

Karın ağrısına ne iyi gelir ya da karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsanız sizler için karın ağrısına iyi gelen bitkisel çare yöntemlerinden dile getirmek isterim. Karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsan kendi…

Karın ağrısına ne iyi gelir ya da karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsanız sizler için karın ağrısına iyi gelen bitkisel çare yöntemlerinden söz etmek isterim.

Karın ağrısı nasıl geçer evde diyorsan kendi çabalarınla bu sorunu çözmem mümkün. Başta karın bölgesi sıcak tutulmalı. Bunu sıcak su torbaları ile sağlayabilirsin. Gövde ısınması birlikte size bir rahatlama sağlayacaktır.

Karın ağrısına iyi gelen diğer bir yöntemde masaj yaparak acıyı eksilmek. Karın bölgenize sağdan sola sonrasında bütün tersi olarak soldan sağa fazla bastırmadan dairesel olarak ovalayın.

Sigara ve alkol kullanımı karın ağrısını artırır

Sigara ve içki, vücudumuzun en büyük düşmanları arasındadır. Çoğu rahatsızlığın nedeni olan sigara ve alkol kullanan kişilerde karın ağrılarıyla daha fazla karşılaşırlar. Zararlı madde kullanımı mide zarını büyük miktarda zarar verir. Bu da karın bölgemizde canımızı yakan dayanılmaz acılara sebep olur.

Peki ne yapmalı!

Belli bin defa duydunuz ama bırakmanız gerekiyor. Yok bırakamam diyorsan sigara ve içki kullanımı en en düşük düzeye çekmeniz gerekir.

Karın ağrısını tetikleyen ürünler sadece zararlı maddeler mi? Değil tabii ama çoğu etken olduğu gibi pul biber, acı biber, karabiber, kızartmalar ve fazla yağlı gıdalar gibi ürünlerde gelmektedir.

Midenizi fazla doymuş tutmakta karın ağrısına neden olacaktır. Midenizi muhtemel oldukça hafif tutun. Ağır yemek yemek yerine bol bol salata tüketip taze meyve suları içebilirsiniz.

Ağır iki övün (öğlen, akşam) yerine bunu 4-5 hafif övün olarak böle böle yemeye çalışın.

Karın ağrıların başlıca sebepleri nelerdir?

Karın ağrısı iyi gelen nebati öneriler

  • bir tutam kuru veya yaş nane bir adet bütün limon, parçalara ayrılıp kaynatılarak suyu içilir.
  • Portakal kabuğu Rezene, aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak suyu içilir.
  • 100 gr. çörek otu 1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek yemek kaşığı sancı olduğu süre yenir.
  • Papatya, biberiye, lavanta, mentollü nane, fesleğen, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği, ayrı ayrı ya da bir kısmı karıştırılıp akarsu gibi içilir.
  • Biberiye yağı, kekik yağı, ufak çocukların göbeğine veya ayakaltına sürülür. Büyüklere 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.
  • Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek su­retiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir. Bilhassa bebeklerin ka­rın ağrısı için yararlı olur.
  • Bir dere fincanı kaynar suyun içine bir akarsu kaşığı nane ve kü­çük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir.
  • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan daha sonra ağalı durumlarda yu­dum yudum aç karnına kullanılır.
  • Bir dere fincanı kaynar suyun içine bir akarsu kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir.
  • Bir su bardağı soğuk suyun içine bir akarsu kaşığı benekli yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten daha sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum almak üzere günde altı yu­dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir.
  • Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir.
  • Bir akarsu fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan daha sonra ağrılı durumlarda günde üç nehir kaşığı aralıklarla birer dere kaşığı olarak kullanılır. Daha büyük dolarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasın­dan ötürü sakıncalıdır.
  • Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülerek günde üç öğün birer nehir fincanı içilir.
  • Bir akarsu fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir nehir kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik­deri daha sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir.
  • Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı ka­tılıp kaynatılmasının arkasında süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir.
  • Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda ayrıntılarıyla dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının gerisinde, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üstüne yârim kahve fincanı yakılmış ve dövül­müş bir çorba kaşığı şap ek ettikten sonra, iyice karıştırılarak pak bir tülbent ’in arasına konulup karın bölgesinin üzerine bağlanır.
  • Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir akarsu kaşı­ğı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun hali­ne getirildikten sonradan yenilir.
  • Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir akarsu kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten daha sonra süzüle­rek günde üç öğün birer nehir fincanı içilir.
  • Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşı­ğı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonra yenilir.
  • Bir adet iri baş soğan çırpıcı yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir dere kaşığı ka­tılarak içilir.
  • Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde dargın ütü gezdirilir.
  • Bal ve tarçın mide ağrısına ve mide ülserine aleyhinde oldukça yararlıdır.
  • Nane, rahatlatıcı etkisi ile mide ağrılarına iyi kazanç.
  • Papatya çayı da mide ağrısını kesmeye yardımcı olur.

Şunu da belirteyim her hastalıkta olduğu gibi ilk öncelik doktorunuza danışmak olmalıdır. Karın ağrısına ne iyi kazanç yazısındaki bilgiler, kolay karın ağrısı çeken kişiler için bitkisel tavsiyelerdir. Ağrılarınız şiddetliyse lütfen birincil doktorunuza sorun ve doktor tavsiyesi olmayan bir ilacı kullanmayın lütfen. Sağlıcakla kalın.

Çocuklarda Karın Ağrılarının Nedenleri

Anne babayı en çok telaşlandıran durumlardan bir tanesine çocuklarda görülen karın ağrılarıdır. Karın ağrısı bir çok sebepten kaynaklanabildiği gibi gelecek hastalıkların habercisi olur. Bu hastalıklar çok önemli bir sıhhat problemi olmasa da ciddiye almakta fayda var. İşte çocuklarda görülen karın ağlarının sebepleri:

  • Kabızlık çocuklarda uzun süreli karın ağrısına sebebiyet verir.
  • Çocuklarda bağırsak ve mide enfeksiyonları böylece sık görülür. Bu enfeksiyonlar beraberinde ishal, alev ve kusmayı getirir.
  • Gaz sancısı da karın ağrısına sebebiyet verir.
  • Tavuk, et, balık gibi gıdaların tüketilmesi sonucu çocuklarda yiyecek zehirlenmesi görülebilir ve karın ağrısı meydana gelir. Bunu ishal peşine düşüp takip eder.
  • Psikolojik ağrılar
  • Karaciğer Iltihabı
  • Bebeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Kazanç?

    Hayatın neşe kaynaklarından biri olan bebekler, çok alıngan canlılar olarak dünyaya gelmektedir. Yediklerinden giydiklerine dek özenli davranmak, bebeklerin çok daha yerinde koşullarda gelişmesine muavin olacaktır. Bebeklerin karın ağrısı çekmeleri, kimi zaman doğal karşılanması gereken bir durumdur. Genelde gaz sıkışmasından nedeniyle oluşan bu ağrıları onarmak için bebek masajı uygulamak gerekecektir. Bebeklerin birkaç ay geçene kadar bu problemle karşılaşmaları fazla normaldir. Sindirim sisteminin bütünüyle işlevini yerine getirmemesi, gaz sıkışması problemini, dolayısıyla karın ağrısını beraberinde getirecektir.

    Bebeklerin gaz sıkışmasından nedeniyle yaşadıkları karın ağrıları, basit masaj teknikleriyle giderilebilmektedir. Her karın ağrısının bu sebepten ortaya çıkacağı da düşünülmemelidir. Sürekli ve şiddetli karın ağrısı, kimi süre hastalıkların habercisi olabilir. Çok nadir olarak görülse de karın ağrısının sebebi apandisit deha olabilir. Ağrının şiddetli ve kronik ülkü gelmesi, doktora başvurmanız gerektiğini işaret etmektedir. Onun haricinde norma karın ağrısının çözümü, yukarıda da bahsedildiği üzere bebek masajından geçmektedir.

    Kaynak: https://www.ipuclarim.com/karin-agrisina-iyi-gelecek-pratik-dogal-bilgiler/

    Karın ağrısına ne iyi kazanç?


    Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

    0
    Rizedio

    0 Yorum

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir