0

Kalkandere İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan 4-6 yaş grubu Kur-an Kursu öğrencileri, İlçe Müftüsü Özkan Çelik ve İl Müftüsü İsmail Yalçın eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin komando üniformaları ve mehteran kıyafetleri giyen 12 öğrenci, ziyaret sırasında kendi arasında topladıkları ve Mehmetçik Vakfına bağışlanmak üzere oluşturdukları kumbarayı Vali Bektaş’a teslim etti.

Minik komandolar sonradan Afrin’de yürütülen ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda ve bölücü örgütlere aleyhinde yürütülen operasyonlarda ödev alan ağabeylerinin başarılı olmaları için dualar etti.

Vali Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti açıklama ederek, “Türk milleti tarih baştan başa 7’den 70’e birlik ve birliktelik içinde yaşamıştır. Bu birlik ve beraberliğimizin en büyük örneklerini Çanakkale Zaferi ve Ulusal Mücadele esnasında tüm dünyaya gösterdik. Vatanın bölünmez bütünlüğü için liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz cepheye koşmuş ve maalesef bir takım liselerimiz o yıllarda hiç mezun verememişlerdir. Bugün de benzer ruhtan ilham alan çocuklarımız Mehmetçiğe yardım olabilmek için kendi aralarında oluşturdukları kumbara ile yüreklerini ortaya koymuştur. Bu fazla manalı bir bağış” dedi ve küçük komandolarla bir müddet sohbet ederek onlara farklı alanlara yönlendirilmiş hediyeler verdi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir