0

Rojda Teyhun, Diyarbakır’da 2013 yılında doğum için gittiği özel hastanede, doğum süreci uzayınca güya sezaryen başvurusunda bulundu, ama Teyhun’un bu talebi kabul edilmedi. Saatlerce bekletilen Teyhun, bebeğin kalbinin durması üzerine apar topar ameliyata alındı. Ama anne karnında geçirdiği beyin felci sonucu çocuk ‘Serebral Palsi’ hastası olarak dünyaya geldi. Özel hastane yüzde 88 engelli olan bebeğe doğum ardından “çok iyi” raporu verdi. Hastaneden ve doktordan şikayetçi olan aile, 4 milyon liralık tazminat davası açtı.

s-510ef4b6c422d5e1cfb1caed1a8899b4a4e4ff DHA’nın aktardığı habere göre, Diyarbakır’da yaşayan 4 çocuk annesi, Rojda Teyhun, 2012 yılında 5’inci çocuğuna gebe kaldı. Gebelik döneminde özel bir hastaneye dışarı giden Teyhun, gebelik sürecini Doktor Z.S.C.’nin kontrolünde geçirdi. Doktor tavsiyelerine tarafından sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren Teyhun, gebeliğin 39’uncu haftası olan 1 Mart 2013 sabahı, sancıları artınca hastaneye gitti. Hastaneye yatan Teyhun, doğum süreci uzadığı için sözde sezaryen talebinde bulundu.Talebi reddedilen Teyhun, saat 17.00’ye kadar bekletildikten sonra, bebeğin kalp atışlarının durduğu tespit edilince, şu anda doğuma alındı. Bayağı doğum yaptırılan Teyhun, bir oğlan dünyaya getirirken, Muhammed Mustafa adı bahşedilen bebeğin solunum sıkıntısı çektiği tespit edildi.

Diğer bir hastaye sevk edildi ve 17 gün yoğun bakımda kaldı

s-b9940ecfa79f6db858c55e7f4dedccd067b203 Sezaryen yapılmadığı için doğum sırasında uzun süre beynine oksijen gitmeyen ve beyin felci olarak bilinen ‘Serebral Palsi’ hastası olarak dünyaya gelen bebek, canlandırma ünitesine alındı. Durumunun kötü olduğu için diğer hastaneye sevk edilen bebek, 27 gün yoğun bakımda kaldı. Sevk edildiği hastanede bebeğe, oksijensizliğe alt beyin hasarı ön tanısı koydu.

İnönü Üniversitesi’nden alınan raporda yüzde 88 engelli olduğu anlaşıldı

s-583df4aacfd0c780a7494a3f855215c2e15254 Doğumdan daha sonra hazırlanan ve bebeğin hayattaki ilk testi olan apgar skorlamasında, durumu ‘çok iyi’ anlamına gelen ’10/10′ olarak raporlanan ve taburcu edildiği belirtilen Teyhun’un, apgar skorunun gerçekten yazılanın aksine düşük olduğu tespit edildi. Teyhun’un sevk edildiği hastanede hazırlanan raporda, apgar skoru düşük, genel durumu kötü halde hastaneye getirildiği ve solunum depresyonu geçirdiği belirtildi. Malatya İnönü Üniversitesi’nden alınan raporda ise Teyhun’un destek, mekanik destek ve yardımcı cihaz olmadan ayağa bile kalkamadığı ve yüzde 88 ağır engelli olduğu kaydedildi. Raporlarda, Teyhun’un ortez, yedek, işitme cihazı ve tekerlekli sandalye kullanması gerektiği, geçirdiği hastalık sebebiyle tuvalet ihtiyacını bile denetleme edemediği ifade edildi.

4 milyon liralık tazminat davası

s-a05dfef2a48df3fe46f4c2fbb0f4e0547725ea Çocuklarının beyin felçli doğmasından özel hastane ve doktoru sorumlu tutan Teyhun ailesi, haklarını aramak için Avukat Ömer Şeran’a başvurdu. Hastaneye başvurup, müvekkili ile ilgili belgeleri isteyen Avukat Şeran’a, raporların bir kısmı verilmedi. Şeran, aldığı kısıtlı belgelerle doğumun yapıldığı özel hastane ve gebelik sürecini peşine düşüp takip edip, doğumu gerçekleştiren doktor Z.S.C. hakkında 4 milyon liralık tazminat davası açtı.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir