0

2020 Kurban bayramı çok az bir süre kaldı. Koronavirüsün ardında gerçekleşecek olan Kurban Bayramı için birçok detay verilmeye başlandı. 2020 Kurban et fiyatları belli olduğu gibi deri fiyatlarında da resmi açıklama getirildi. Pazar fiyatlarına bakıldığında da fiyatların önce ki senelere göre karşılaştırılması sağlandı. Öncelikle 2020 kurban et kilo fiyatları için içeriğimize ulaşabilirsiniz.

2020 Kurban Fiyatları nasıl ?

Bir önce ki yıla göre kurban fiyatlarında artış gerçekleşti. Artan yem maliyetleri doğrultusunda paralel bir şekilde artış gerçekleştirilmiş olan kurbanlar ile ilgili yoğunluk orta düzeyde seyrediyor. Bu yıl 5 milyonun altında kurbanın pazarlarda olduğu açıklandı. Resmi olarak 4,7 milyon kurbanın alıcıyla buluşması için pazar yerleri kuruldu ve satışlar başladı. Önce ki yıllara göre artış gösteren Kurban fiyatları aynı zamanda deri fiyatlarını da etkiledi. Bu yıl için deri fiyatlarında da artış olduğu apaçık gözlemlendi. Peki 2020 kurban deri fiyatları ne kadar oldu ?

2020 Kurban Deri Fiyatları ?

2020 Kurban Deri Fiyatları ?

2020 Kurban deri fiyatları da pazarlarda yerini aldı. Koyun derisi almak isteyenler için 3,50 TL fiyat biçildi. Kilogram başı olarak hesaplanan kurban derilerinin de alıcısı oldukça fazla. Pek çok alanda kullanabilecek olan kurban derileri almak için sıraların bile olduğu görüldü. Bu alanda önce ki senelere göre yüksek bir fiyatla karşımıza çıkan deri fiyatları ciddi düzeyde bir değişime maruz kalmamış olarak görülüyor.

Sığır derisi almak isteyenler içinde ciddi bir fark söz konusu değil. 3,52 TL ile kilogram başına sığır derisi almak mümkün oluyor. Ortalama bu düzeylerde gerçekleşen kurban deri fiyatlarını elde etmeniz mümkün.

Keçi derisi almak isteyenler için bu yıl bir artış gerçekleşti . Bu alanda 2020 keçi derisi fiyatları kontrol edildiğinde yaklaşık olarak 4 Türk Lirası fiyatı biçildi. Kilogram başı 4 TL’den satın alınabilen keçi derileri bulunan bölgeye göre değişim göstermekte. Ortalama 3,75 ile 4,50 Türk lirası arasında değişmekte olan Kurban keçi deri fiyatları geçtiğimiz senelere göre %30 civarında bir artış göstermiş. Bu alanda kurban fiyatlarına göre yüzdesel olarak paralel bir artış sağlayan deri fiyatları için talep günümüzde de yüksek görülmekte. Derinin birçok alanda kullanılması tercih sebeplerinin ilki arasında bulunuyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
unflix

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir