0

Kurban bayramına artık sayılı günler kaldı. Kurban kesmek isteyenlerde pazar araştırması yapmaya başladı. Bu sene Koronavirüs pek çok alanda maliyetleri yükseltti. Artan maliyetler kurban fiyatlarına da yansıdır. Kurban kesmek isteyenler için 2020 Kurban et kilo fiyatları da geçtiğimiz senelere göre yükseldiği görüldü. Peki 2020 kurban et kilo fiyatları ne kadar oldu ?

2020 Kurban Fiyatları

2020 Yılında Kurban fiyatları da bölgeye göre değişmekte. Bu alanda Rize ve genel olarak Karadeniz Bölgesinde fiyatlar hemen hemen aynı olduğu görülüyor. Ortalama olark koyun kesmek isteyenler için kilosu 24 – 25 Türk Lirası düzeylerinde olduğu görülmekte. Bu alanda 2020 Kurban fiyatları içerisinde koyun almak isteyenler için fiyatların 1050 Türk Lirası ile 1500 Türk Lirası arasında değiştiği görülüyor. Önceki senelerde 700 – 800 Türk Lirasına bulunabilen koyunlardan bu yıl eser kalmadı. Artan bakım maliyetleri de Koronavirüsün olumsuz etkileri arasında yerini aldı. Bu yıl için kurban kesmek isteyenlerin cebinden çok daha fazla paranın çıkması gerekiyor. Önceki senelere göre ortalama %10 üzerine bir fiyat artışının söz konusu olduğu görülürken bölgelere göre %40’a dayanan bir fiyat değişikliği bulunuyor.

2020 Kurban Et Fiyatları

Küçükbaşlar dışında büyükbaşların da fiyatları oldukça yükselmiş durumda. 7 Kişilik bir danadan hisse almak isteyenler için ortalama 1800 Türk Lirası ile 2500 Türk Lirası arasında bir fiyat biçiliyor. Kişi başı 20 – 30 Kilogram arasında kemiksiz et sahibi olunacağı belirtilmekte. Bu alanda önce ki senelere göre %20 civarı bir artışın söz konusu olduğu görülüyor.

Bu yıl için toplamda 4,7 milyon kurbanın kesime hazır olduğu açıklanırken bunların 1,2 milyonu büyükbaş 3,5 milyonu ise küçükbaş olduğu belirtildi. Artan maliyetler sebebiyle kurban pazarlarına ilgi geçtiğimiz yıllara göre az olmasına rağmen milyonlarca kurbanın kesileceği tahmin ediliyor.

Kurban pazarlarında geçtiğimiz yıllara göre az da olsa yoğunluğun başladığı söylenebilir. Bu yıl kurban kesmek isteyenler içinde kurban sıkıntısı olacak gibi gözükmüyor. Ortalama küçükbaş için 24 – 28 Türk lirası ücret talep edilmekte. Kuyruklu ve kuyruksuz olarak değişmekte olan ücretler tamamen yerel olarakta değişikli gösterebiliyor. Genelde Rize’de kurban fiyatları ortalam 27 – 28 Türk lirası düzeylerinde gerçekleşmekte. Kurban fiyatları için ilerleyen günlerde bir indirim açıklaması da henüz yapılmadı.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
unflix

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir