1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ayder Yaylasına Yapay Turizm Merkezleri Geliyor

Ayder Yaylasına Yapay Turizm Merkezleri Geliyor

NULL

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Karadenizin gözde turizm merkezlerinden olan Ayder Yaylası ve Uzungöle alternatif 11 yayla ve 3 yapay göl yapılacak. Son yıllardaki betonlaşma nedeniyle doğal çevresini kaybetme tehlikesinde olan ve eleştirilerin odağına oturan Ayder Yaylası ve Uzungöle alternatif olarak yapılacak yeni turizm alanları TOKİ ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 

TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak Ayder Yaylasının benzeri 11 yayla daha oluşturulması için çalışma başlatıldı.


Ayder Yaylasına alternatif olarak yapılacak olan 11 yayla Rize Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından belirlenecek alanlara yapılacak.DHAnın aktardığı bilgiye göre Koruma imar planları yapılacak olan yaylalar TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak.

5 ayrı koruma kararına rağmen kaçak yapıların yükseldiği Ayder Yaylası daha önce haberimize konu olmuştu
Göz Atın
thumbnail
TEKNOFEST KARADENİZ’e görkemli açılış
thumbnail
Rize’de ‘Lazralli Tahta Araba Yarışları’ bu yılda nefes kesti
thumbnail
Rize’de Kontrolünü Kaybeden Araç Uçuruma Yuvarlandı!

Ayder Yaylasına Yapay Turizm Merkezleri Geliyor
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Rizedio ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

RAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir