1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erkekler ‘Biz de Tacize Uğruyoruz’ Dedi: #Metoo Hareketine Karşılık #WhatAboutMe?

Erkekler ‘Biz de Tacize Uğruyoruz’ Dedi: #Metoo Hareketine Karşılık #WhatAboutMe?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların yaşadığı cinsel istismar ve taciz olaylarını sosyal medyada #MeToo etiketiyle paylaşmalarının gerisinde bazı meşhur erkekler #WhatAboutMe? etiketiyle kendi yaşadıkları cinsel taciz ve istismar olaylarını duyurdular. Kadınların yaşadığı taciz ve tecavüz olaylarını sosyal medyada paylaşmalarına hayran kaldıklarını belirten bazı erkek ünlüler, erkeklerin de bu stil olaylara maruz kaldığını belirterek yaşadıklarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar.

Kadınlara yönelik cinsel taciz ve istismarın sosyal medyada paylaşıldığı #MeToo hareketinin üyeleri TIME Dergisi göre ‘Yılın Kişisi’ seçilmişti.

TIME Yılın Kişisini Açıkladı: Cinsel Tacize Karşı #MeToo ile ‘Sessizliği Bozanlar’ –

‘#MeToo hareketi yalnızca kadınları içerdiği için mağdur olduğumu paylaşamadım’

s-eb9da1e13ac6a66821b88038b7fdc38ba4ebf7Fotoğraf: Ap Euro News’in haberine tarafından, #MeToo hareketinin yalnızca kadınlar için olduğunu bu nedenle kendisinin cinsel taciz mağduru olduğunu paylaşamadığını söyleyen Minnesota Üniversitesi müzik profesörü Chris Brown, #WhatAboutMe? hareketine katılanlardan.Brown, Amerikalı ünlü orkestra şefi James Levine’in taciz ettiği birkaç gençten biriydi.

Brown gibi yaşadıklarını sosyal medyada paylaşanlardan biri de Andrew Schmutzer.

s-d50db95cce9e1255c4226c3975162e6af81e08 Moody İncil Enstitüsünde İncil üzerine çalışmalarda profesörlük yapan Andrew Schmutzer ise, tacize uğrayan öteki bir mağdur. Schmutzer, #MeToo hareketi yalnızca kadınlar üstüne odaklandığı için bu harekete erkek mağdurlar olarak dahil edilmedik” diyerek, #WhatAboutMe? hareketine dahil oldu.

Theo Fleury, Tyler Perry, Chester Bennington tacize uğradığını açıklayan ünlülerden bazıları.

s-76ec4e8799d5f5a8363156b583a5aea52c9e0e Bugüne değin istismara ya da cinsel tacize maruz kaldığını ayrı platformlarda açıklayan erkek ünlülerden bazıları;  meşhur hokey oyuncusu Theo Fleury, ünlü beyzbol oyuncusu Cy Young, film yönetmeni Tyler Perry, oyuncu Tom Arnold ve Anthony Edwards ve geçtiğimiz yıl kendisini asarak intihar eden Linkin Park müzik grubunun baş solisti Chester Bennington.

Uzmanlara göre, toplumdaki damgalama ve ön yargı nedeniyle, erkekler cinsel tacize maruz kaldıklarında utanç duydukları için başlarından geçenleri izah etmek istemiyorlar.

s-6026afc8acbc24532068d248d748db03f35e71 20 yıldır cinsel istismar mağdurları üzerine uzmanlaşmış psikiyatr Joan Cook, taciz durumlarında erkeklerin “bu konuyu unut ve kimseye bahsetme” yöntemiyle işin içinden çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Erkekler ‘Biz de Tacize Uğruyoruz’ Dedi: #Metoo Hareketine Karşılık #WhatAboutMe?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Rizedio ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

RAI ile Haber Hakkında Sohbet

güvenilir casino siteleri