0
14 Paylaşım

Yolcu olma gerçek dışı kurarken işten çıkarılmasıyla yollara düşen 40 yaşındaki Didem Mollaoğlu, gezdiği 35 ülkenin ardındaki yeni rotaları için para kazanmanın yollarını arıyor. Yeni rotaları için maddi gelir almak zorunda olduğunu ve bütçesinin şu an için yola çıkmaya müsaade etmediğini söyleyen Mollaoğlu, “Baştan kurumsal hayata dönmek istemiyorum çünkü öbür bir dünyanın varlığını gördüm. Hem çalışıp ayrıca de gezebileceğim bir iş gerçekleştirmek istiyorum.” açıklamasını yaptı.

s-b17057770912eafee44310f17bad84a76662da AA’da bulunan habere göre, bir vakit önce Türkiye’ye dönen Mollaoğlu, takriben 15 yıl kadar özel şirketlerde iletişim alanında çalıştığını, beyaz yakalı olarak çalışmanın kendisini mutlu etmemesi ve hayalinin dünyayı ziyarete gitmek olması sebebiyle son çalıştığı işinden istifa etme kararı aldığını anlattı.

“Yapmak istediğim birikimi işten çıkarılarak tazminatımla elde etmiş oldum”

s-bd729da839d997ec5b93da21494a3b517bdb40Kararını arkadaşlarına da bildirdiğini kaydeden Mollaoğlu, “Karar verdim ‘Altı ay daha çalışıp, paramı biriktirip seyahate çıkacağım’ dedim. Bunu söyledikten 5 saat sonra yöneticim beni odasına çağırıp işten çıkarıldığımı söyledi. Sevinsem mi, üzülsem mi? bilemedim. Beklemediğim bir şeydi. Gerçekleştirmek istediğim birikimi işten çıkarılarak tazminatımla elde etmiş oldum.” dedi.

“Eşyalarımı satarak Nepal’e tek istikamet bilet aldım ve yolculuğum başladı””

s-2e608d14b82639c7795918c87f0d3a20fdf39aMollaoğlu, var olan düzeni bozarak alışık konforun dışına çıkmanın o lahza için güç geldiğini de belirterek, şöyle devam etti:”Alıştığınız o konforu ayrılmak hiç basit olmadı. Dört ay kadar ‘Ne yapacağım?’ diye gezdim. Benim gibi yolculuk eden arkadaşlara sorular sordum. Bir arkadaşım kiralık ev arıyordu. Yedi senedir oturduğum ve eşyalarını yeni aldığım evimi oturması için arkadaşıma önerge ettim. Kirayı ödeyecek, kedime bakacaktı. Bu Vesile Ile düzenim bozulmayacaktı. Bu kararı aldıktan birkaç saat sonradan ev sahibim aradı ve evi satmaya karar verdiklerini söyledi. ‘Evi boşaltıyorum’ diyerek o an kararımı netleştirdim. Eşyalarımı satarak Nepal’e tek yön bilet aldım ve yolculuğum başladı. Felek beni itti. Bunu bir göze çarpan olarak gördüm.”

“Konfor alanımdan keserek nasıl ucuza seyahat edildiğini öğrendim”

s-c8c3f939fdbd53e9e1c742288e865037bddee1Eski işvereninin bilmeden kendisine sponsor olduğunu dile getiren Mollaoğlu, ”Bana tazminatımı vererek sponsor oldular bu gezide. O, seyahatlerimde çok büyük bir kaynak oldu. Olabildiğince günlük harcamalarımı kısarak, konfor alanımdan keserek nasıl ucuza seyahat edildiğini öğrendim. Fiziksel destekte yer alan millet, dostlar tamamen de yola devam edebildim.” diye konuştu.

“1 ay sonra her şey daha basit oldu benim için. Yola alıştım, yol da bana alıştı”

s-23a8fb1ab4d938e9effe1010e76b117d95af76Mollaoğlu, birincil seyahatini Nepal’e yaptığını ve 3 gün kalacağı yer dışında neredeyse bir belirsizliğe gittiğini aktararak, “Yolculuğumun ikinci gününde Katmandu’da gazeteci Coşkun Aral’la karşılaştım. Kendisine duyduğum kaygıları ilettim. Aral da bana ‘Henüz daha yolculuğunun başındasın, korkman olağan. Birazcık kendine süre ver, sabret. Bir ay geçsin her şey çok daha kolay olacak’ dedi. Gerçekten 1 ay sonra her şey daha kolay oldu benim için. Yola alıştım, yol da bana alıştı.” ifadelerini kullandı.

“Birkaç değerli eşyamı çaldırmam bana ders oldu”

s-3603efb821b5651f41af93019ed78e26449947Malezya’da kaldığı hostelde dolabının kırılarak yanına aldığı bilgisayar, profesyonel fotoğraf makinesi ve tabletinin çalındığını kaydeden Mollaoğlu, “Eşyalarımı satarak özgürleştiğimi söylerken, maddi değeri yüksek eşyalarla yola çıktım. Bu bana en büyük ders oldu.” dedi.

“Takriben 90 kilometre omuzum kırık halde motor kullandım”

GeziZone’da full time traveler (@didemmollaoglu)’in paylaştığı bir gönderi (9 Mar, 2017, 8:59öö PST)

Yalnız başına seyahat etmenin zorluklarından da bahseden Mollaoğlu, gittiği ülkelerin fiziki şartları doğrultusunda birtakım araçlar kullanmak zorunda kaldığını da kaydederek, Asya ülkesi Laos’ta bir motor gezisi yapmaya karar verdiğini söyledi. Kullandığı motorla bozuk yolda kaza yaptığını kaydeden Mollaoğlu, “Omuzum kırıldı. Yaklaşık 90 kilometre omuzum kırık halde motor kullandım. Benim için hayatın en zor zamanıydı herhalde.” şeklinde konuştu.

“Gübrelerle dolu bir vagonun içinde 13 saat yolculuk ettim”

GeziZone’da full time traveler (@didemmollaoglu)’in paylaştığı bir gönderi (17 Eyl, 2016, 1:45öö PDT)

Didem Mollaoğlu, seyahatlerinde zaman zaman otostop çekerek yola devam ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:”Halk genelde haklı olarak otostop çekmekten korkuyorlar ama dünyanın pek da fena olmadığını seyahat esnasında deneyimledim. Myanmar’da bir akşam en son otobüsü kaçırdım ve otostop çektim. Duran araç lüks bir cipti. Myanmar gibi fakir bir ülkede cipe denk gelmek şaşırtıcıydı. Araca bindiğimde kimse İngilizce konuşmuyordu. El yordamıyla anlaşmaya çalışıyorduk. Bir zaman kadar gittik. Bir yerde durduğumuzda aracı değiştirdiler ve daha lüks bir cipe geçtik. Üç gün önceki seyahatimde minimum sınıfta tren yolculuğu yaptım. Gübrelerle doymuş bir vagonun içinde 13 saat seyahat ettim. Üç gün sonra dünyanın en lüks cipindeydim. O kişinin evine gittik. Bir malikaneydi. Tahminim o kişi belediye başkanıydı. bitmiş balya balya paralar vardı. Bana araç ödev ettiler. Otobüs biletimi ve yiyecek alarak beni gezgin ettiler.”

“Tekrar kurumsal hayata dönmek istemiyorum”

s-1d53ab537eca49ee2ec9c9d29f0f6e0dbed1dfYeni rotaları için somut kazanç elde etmek zorunda olduğunu ve bütçesinin şu lahza için yola çıkmaya müsaade etmediğini söyleyen Mollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:”Döndükten sonra kendi çektiğim fotoğraflardan oluşan bir takvim hazırladım ve satmaya çalıştım. Beklediğimin altında kazanç elde ettim. Tekrar yola çıkmama yetecek bir bütçe değildi. Bitmiş kurumsal hayata dönmek istemiyorum çünkü farklı bir dünyanın varlığını gördüm. Ayrıca çalışıp ayrıca de gezebileceğim bir iş yerine getirmek istiyorum. Yoga eğitimine başladım. bununla beraber takı yapmayı öğreniyorum. Bu çalışmalarla bütçe sağladığımda tekrar yola çıkma hayalim var. Şu başlıca değin 35 ülke dolaştım. Bundan sonraki hayalim kara yoluyla İran, Pakistan, Hindistan ve bitmiş Nepal. Paulo Coelho’nun ‘Macera tehlikeli sanıyorsan rutini dene öldürücüdür’ diye bir sözü var. Ben de dolaşmak isteyenlere – Bosna atasözünün dediği gibi… ‘Seyahatin önündeki tek engel, kapının eşiğidir.’- o eşikten adım atmalarını ve kendilerini o bilinmeyen, gerçekten fazla da güzel olan yola bırakmalarını tavsiye ediyorum.”


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
14 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
2
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
3
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
10
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
9
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
2
Beğendum
Bayildum Bayildum
6
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
5
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı