0

Karadeniz’de son yıllarda, özellikle Arap turist sayısında büyüme yaşanıyor. Bu yükselme özellikle Trabzon’da yoğunluk kazanıyor. Bugün basına yansıyan bilgiye takriben, bölgeye gelen iş insanları özellikle fındık, bal, balık ve çay üretimi noktasında koymak istiyor. Oysa kentin bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz ayla geldiği aktarılıyor. 

‘Trabzon’un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor’

s-3592f8ba1543f532c0ccf6dcae4ed93cbda2d7 Başbakanlık Yatırım Yardım ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Körfez ülkeleri, Kuzey Afrika ve Arapça konuşulan tüm ülkelerden gelen turistlerin özellikle Trabzon’da aşırılık kazandığını ifade etti ve “Trabzon’un tercih edilmesinin başında burada deniz ve ormanın olması geliyor” dedi.

‘Fındık, bal ve akarsu üzerine oturtmak istiyorlar’

s-495e122c85ffdb84369cc3a88a415c560c6f2aAnadolu Ajansı’na konuşan Göksu, ayrıca bölgeye gelen tanıdık olmayan iş adamlarının özellikle fındık, bal, balık ve dere üretimi noktasında yerleştirmek istediklerini aktararak, “Biz de bu yönde egzersiz yürüterek bu alanlarda oturtmak isteyenleri ve ürünlerimizi dünyaya tanıtabilecek tüccarları buraya getirdik. Şu asıl dek da çalışmalarımız mükemmel gidiyor. İnşallah bu çalışmanın sonucunda başta Karadeniz almak üzere ülkemize büyük yatırımlar gelecek” ifadelerini kullandı.

‘Trabzon’daki yoğunluğu çevre illere kaydıralım istiyoruz’

s-6d1a70e938de0eac549ece54c00707a0fa7d93 Yeşil ve mavinin Körfez ülkelerinden gelen insanların bütün da istediği bir ortam olduğunun altını çizen Göksu, “Bu insanlar buraya önce turist olarak geldiler, sonra evler aldılar, daha sonra da kendi yatırımlarını yaptılar. Halen de bu halk müziği yatırım yapmaya devam ediyorlar” diye konuştu ve şöyle devam etti:

 “Fakat artık Trabzon bu turist ve yatırımcılardan oluşan yoğunluğu taşımaz ayla geldi. Trabzon’daki bu yoğunluğu çevre illerimize kaydıralım istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Trabzon’un simgesi Uzungöl’de turistlerin ilgisi sebebiyle otel, apart otel gibi yapıların sayısında büyük çoğaltma yaşanmıştı.

s-cbca4b1be0efefc9084829a10298b743ef0592

Uzungöl’ün öncesi ve sonrası fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmış, betonlaşmaya tepkiler yükselmişti.

Teker Teker Değil Oluyorlar: ‘Doğa Harikası Olan Uzungöl, Derhal Havuzlu Siteye Döndü’ –

Ardındaki basına ‘suni Uzungöl’ haberleri yansımaya başlamıştı.

Aslı Binalarla Doldu, ‘Çakmaları’ Geliyor: Trabzon’a 3 Tane Yapay Uzungöl Yapılacak –

Ayder Yaylası ve Uzungöl’e alternatif olarak yapılacak yeni turizm alanlarının TOKİ ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceği aktarılmıştı.

Doğu Karadeniz’e ‘Suni’ Turizm Merkezleri Geliyor: 11 Ayder Yaylası, 3 Uzungöl –

Uzungöl sözde suni göller yapılıp turizme açılacak olan üç yayladan birinin Tabiat Parkı duyuru edilen Kadıralak Yaylası olduğu belirtilmişti.

s-fb436b98d74f80d9b1065423915dd7def7a0cc Yılın İki Haftası Görsel Şölen: Mavi Yıldız Çiçeği ile Ünlü Kadıralak Yaylası’na Ziyaretçi Akını!


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir