0

Almanya’nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın da arasında bulunduğu 4 lideri “Otokratların devrinde yaşayan ahali” başlığıyla kapağa taşıdı. Hükümete yakınlığı ile aşina Takvim gazetesi ise, Der Spiegel’in kapağını “Merkel’i değil Erdoğan’ı kapağa taşıdı” diye haber yaptı. 

Dergi kapağa, Erdoğan, Trump, Putin ve Cinping’i taşıdı.

s-8622401da04b601f0dd54bc866137b57a8f794 Alman Der Spiegel Dergisi, “Otokratların devrinde yaşamış halk” bağlığı ile ABD Başkanı Donald Trump’ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i, Çin devlet başkanı Şi Cinping’i ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kapağa taşıdı.

Yıllık Gazetesi ise ‘Merkel’i yok Erdoğan’ı kapağa taşıdı’ diyerek derginin kapağını haber yaptı.

s-81c1447611165926954034ed49d9d9fbf707c9 Takvim gazetesi ‘Kapak Oldu’ başlığı ise manşete taşıdığı haberinde, derginin Erdoğan’ı yeni dünya düzeninin 4 lideri arasında gösterdiğini bahis etti. Takvim haberinde şu ifadeleri kullandı:

“Almanya’nın etkili dergisi Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeni dünya düzeni’nin 4 lideri aralarında gösterdi. Almanya, terör sevdasına kapıldı. Aramızdaki 100 takvim dostluğu bir kenara attı. Türk liderlerin gurbetçimizle buluşmasına tepki gösterdi. Mitingleri yasakladı. Fakat gerçi halkın iradesine engel olamadı… Sandıktan 24 Haziran’da Erdoğan’ın çıkacağını tahmin eden Der Spiegel de Cumhurbaşkanı’nı, Trump, Putin ve Cinping ile kapağına taşıdı. “Yeni Dünya’yı işte bu liderler kuracak” yorumunu yaptı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise derginin kapağı için ‘Elhamdülillah’ yorumunu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise derginin kapağı için ‘Elhamdülillah’ yorumunu yaptıCumhurbaşkanı Erdoğan ise derginin kapağı için ‘Elhamdülillah’ yorumunu yaptı 5b1e5e5c700aab4f1c3c8624.jpg Yıllık gazetesinin haberine tarafından, Kocaeli’de düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Der Spiegel dergisinin kapağı hakkında şu yorumu yaptı:

“Almanların bir dergisi var, kapağa 4 fotoğraf koymuş bir her birine de benim. ‘Dünyayı şekillendiren liderler’ demiş. Elhamdülillah. Bu milletin evladı olarak bu hizmeti son nefesimize dek devam ettireceğiz.”

Yıllık gazetesinin manşeti sosyal medyada da yankı buldu


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir