0

Çoğumuz işyerinde yoğun iş temposu yüzünden su içmeyi unutuyoruz. Gün içerisinde belirli miktarlarda su tüketmek sağlık için çok önemli. Yani kesinlikle unutmamak lazım. Peki ne yapılabilir?

İşte size birkaç öneri:

Her sabah işyerinize geldiğinizde su için, alışkanlık haline getirin.

Masanızın üzerinde temiz, cam bir şişede su bulundurun.

Çay ve kahve çok tüketiyor, çay, kahve içmeden uzun süre duramıyorsanız; ve yeteri kadar su da tüketmiyorsanız buna da artık bir dur demenin zamanı gelmiş. Çay ve kahve diüretik içeceklerdir. Yani vücuttan su atımına sebep olur. Vücudun su kaybetmesini önlemek için de kaybedilen su miktarını yerine koymak gerekir. Çay veya kahve kupanıza su koyup tüketebilirsiniz. Bunu sırayla yapabilirsiniz. Bir defasında çay, diğerinde su gibi.

Su içmeniz gerektiğini hatırlatan minik post-it kâğıtlar da size yardımcı olacaktır. Monitörünüzün üzerine yapıştırabilirsiniz.

Her akşam işyerinizden ayrılırken su içmeyi alışkanlık haline getirin.

Arabada her ihtimale karşı su bulundurun.

Ortalama 1,5-2,5 lt arasındaki su tüketimi normaldir.

Genellikle su ihtiyacımız gün içerisinde besinlerden sağladığımız enerjiye göre değişkenlik göstermektedir. Aldığımız kalori miktarı kadar su tüketmeliyiz. (Yani 1500 kal. enerji veren bir diyet tüketiyorsak; su gereksinimimiz de ortalama 1,5 lt. dir).


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir