0
7 Paylaşım

Yaygın olarak görülen saç dökülmesi için uygulayacağınız bu yöntemler sayesinde hem saç dökülmesini engelleyin, keza de sağlıklı saçlara kavuşun.

Saç dökülmesi son zamanlarda yaygın bir şekilde görülüyor. Öncesinde sadece erkekler arasında görülen bu durum günümüzde kadınlarda da çoğu kez yaşanmaktadır. Sağlıksız gıda, stres, fazla fazla saç bakım ürünleri göstermek başlıca bu soruna sebep olur.

Gerginlik, sağlıklı saç gelişimi için gerekli olan esas beslenme maddelerini bizden çalar. Stresli olduğunuz dönemlerde saçlarınıza biçimlendirmek zorlaşır, hatta saç dökülmesi sık yaşanır. Beceriksiz beslenen saç folikülleri zamanla koparak daha pozitif saç kaybına öncülük eder.

Rahatlamaya çalışın ve stresinizi yoklama altına alın. Pranayam (nefes kontrolü) ve yoga duruşları stresi azaltır, zihni sakinleştirir ve dinç kalmanızı sağlar. Yoga aynı zamanda saç derisini tetikleyerek saçların uzamasına yardımcı olur.

Sentetik saç bakım ürünleri yerine doğal, ev yapımı ürünleri seçim etmenizi öneririz. Aynı şekilde, binlerce kişi göre uygulanan ev yapımı çözümler de saç kaybının önlenmesine tezgâhtar olur. En menfaat karşılayan 5 yöntemi bu yazımızda paylaşıyoruz.

1- Doğal şampuan: Saçlarınız dökülüyorsa, yapmanız gereken birincil şey şampuanınızı değiştirmek olmalı. Şampuanlarda yer alan kimyasallar saç foliküllerini tahriş ederek saç kaybına öncülük eder. “Doğal” olarak tanımlanan şampuanlarda bile sentetik ajanlar, parabenler ve parfüm vardır. Bunların tümü saçlara hasar verir. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma ile konut yapımı şampuan tariflerine ulaşabilirsiniz. Bu konuda kendinize güvenmiyorsanız ya da doğal şampuan uygulamak istemiyorsanız SLS, parfüm, paraben içermeyen, içeriği en doğal olan ürünleri tercih edin.

2- Aloe vera: Aloe vera da saç dökülmesini önleyen çok iyi bir çözümdür. Amino asit, antioksidan, bitkisel yiyecek ve diğer içerikler bakımından zengin olması sebebiyle saçları dürüst dışa güçlendirir. Her gün bir kez 1 – 2 yemek yemek kaşığı aloe vera suyu için. Dilerseniz aloe verayı saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. İki yemek yemek kaşığı aloe vera suyunu, iki dere kaşığı badem yağı ya da susam yağı ve bir çay kaşığı Hint yağı ile karıştırın. Karışımla saç diplerinize kibarca masaj yapın. Birkaç saat (veya mümkünse bir gece) beklettikten daha sonra saçlarınızı yıkayın.

3- Keten tohumu: En iyi bitkisel omega 3 kaynaklarından biri olan keten tohumu saçlarınızı besler ve daha zinde ve sağlıklı yeni saçların çıkmasını sağlar. Keten tohumunun yanında susam, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği de tüketin. Bu yiyeceklerdeki yağlı asitler, yüksek orandaki çinko ve protein saçlarınızı besler. Bir akarsu kaşığı keten tohumunu akşamdan suyun içinde bekletin ve ertesi sabahtan keten tohumlarını yiyin ve hatta suyunu da için. Dilerseniz salatanızın ya da tostunuzun üstüne de serpebilirsiniz.

4- Hint yağı: Hint yağı saç dökülmesine aleyhinde en yardımsever yağlardan biridir. İçeriğinde yüksek miktarda omega 9 yağlı asit olan risinoleik asit vardır. Risinoleik asit kan dolaşımının saç derisine ulaşmasını sağlayarak saçları kökten besler. bununla birlikte anti bakteriyel ve anti mikrobik olması sebebiyle saç derisini korur, kepeği ve diğer mikrobik enfeksiyonları önler. Bütün bunlara ilave olarak, Hint yağındaki yağ asitleri saçın yapısını geliştirir ve saçların daha zinde, daha yumuşak olmasını sağlar. Hint yağı kıvamı gereği oldukça yoğundur. O yüzden bu yağı badem, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı ile karıştırmakta menfaat var.

5- Meyan kökü: Özellikle erkek tipi kellikte saç dökülmesini önleyen bir bitkidir. İçeriğindeki amino asit ve polisakkaritler saç derisini ıslak miktar. bununla birlikte saç yapısını güçlendirir ve saçlara doğal bir parlaklık kazandırır. Kepek, egzama, akne ve sedef hastalığı gibi cilt sorunları için de epeyce faydalıdır.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
7 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
3
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
4
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
1
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
10
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
3
Beğendum
Bayildum Bayildum
7
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
6
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı