0

Bazen dışarıdan olan arkadaşlarımız sürekli aynı soruyu dilegetirir; yahu siz hiç durulmaz mısınız? Verdiğimiz cevap ise; sen hiçKaradeniz’in durulduğunu gördün mü? Bizler Karadeniz’in kıyısında olup onunhırçınlığını almamak garip olurdu.. 

Rize’de sokağa çıktığından tanıdık birkaç sima gördüğünde sevinmek sanki uzun zamandır konuşmamış gibi sohbet etmek demektir. Biri adres sorduğunda mutlaka bilmesek bile o adresi tarif etmek demektir. İnsanlara güler yüzlü olmak demektir. Ama kızınca da kimseyi tanımamak demektir. Kardeşlerini herkesten kıskanmak ve herkese karşı korumak demektir. Birbiri arasında kavga eden kardeşlerin birbirlerine karşı anneme ya da babama söyleceğum gibi tehtitler savurmasıdır. Birçok insanın kıskanılacak derecede özendiği bir yaşam tarzı göstermektir.

Ticari zeka olarak her daim ön planda olmak demektir. Bizimutlu edecek bir iş ve benzeri bir olay olduğunda  havaya tüfek ya da tabanca sıkmak demektir.Evin ya da iş yerinin önünden kim geçerse geçsin onu yemeğe, çaya, kahveyedavet etmek demektir.

Rize’nin iklimi gibi akıl sır ermez bir yapıya sahip olmakdemektir. Bazen bazı şeyleri yanlış anlamak demektir. Ama samimiyetten hiç ödünvermemek demektir. Binlerce tabiat harikası içinde yaşadığımız için kendimizide bir tabiat harikası olarak görmek demektir.

Daha sayabileceğim birçok şey var fakat, saydıklarıma akılsır erdirmek çok zor olur. Rize’nin insanı ile farklı bir ilde komşu olmak bilesizleri çok değişik durumların içine atabilir JBuraya gelip, gezip ve görerek insanlarımızın nasıl içten ve samimi olduğunukendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Rizedio.com ailesi olarak sizlere bizim yöremizi, bizimin sanımızı, bizim tabiat harikası olan yerlerimizi tanıtmaya, resmetmeye devam edeceğiz. Takipte kalmanız önemle rica edilir.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir