0
8 Paylaşım

Rize‘de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde yedikleri yemekten zehirlenen ve gece hastanelere başvuran öğrencilerin sayısı 473’e ulaştı.Rize İl Sağlık Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamaya göre, gece boyu hastanelere başvuran öğrenci sayısının 473 olduğu açıklandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle Rize Devlet Hastanesi‘ne başvuran 313 öğrenciden 311’inin, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 160 öğrenciden de 156’sının taburcu edildiği, servise alınan 6 öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü açıklandı.

YEMEK FİRMASININ ÜNİVERSİTE İLE İLİŞİĞİ KESİLDİ

Rize’de, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsünde 473 öğrencinin zehirlenme şüphesiyle hastanelere kaldırılması olayı sonrası üniversite bünyesinde kurulan komisyon, olayı araştırıyor. Komisyon aldığı kararla yemek firması ile geçici olarak ilişiği kesti. Firma ile ilgili nihai karar, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yemek numuneleri üzerinde yaptığı laboratuar incelemesinin ardından çıkacak sonuca göre verilecek. RTEÜ kampüsü yemekhanesinde bugündenm itibaren başka bir firmanın yemek vereceği öğrenildi.

İHALEYİ EN DÜŞÜK TEKLİFLE ALMIŞ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüs yemekhanesinde günlük 4 çeşit yemek için 9.75 TL bedeli ile ihaleye çıkıldı. 7 firmanın teklif verdiği ihale, 6.25 TL ile en düşük teklifi veren ACB firmasına kaldı. Firmanın, Ardeşen ilçesinde bir tesiste yemek üretimi yaptığı ve RTEÜ kampüsünde 3 bin dolayında öğrenci ve öğretim görevlisine yemek verdiği öğrenildi.

NUMUNELER İNCELENİYOR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) kampüsü yemekhanesinde dün akşam menüsünde çorba, köfte, patates ve makarna bulunduğu belirtildi.Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendisleri tarafından yemeklerden alınan numunelerin Gıda Kontrol Laboratuarlarında incelemesi sürüyor. Öğrencilerin yedikleri köfteden koku geldiğini belirtmeleri üzerine laboratuarda ayrıntılı inceleme yapılıyor.

FİRMA SORUMLUSUNUN İFADESİ ALINDI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü yemekhanesinde öğrencilerin zehirlenme şüphesiyle hastanelere başvurmasının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında F.Ç.?nin sahibi olduğu yemek firmasının sorumlu müdürü R.D. gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen R.D.?nin ifadesi alındıktan sonra savcılık kararı ile serbest bırakıldı.

Bu arada RTEÜ Rektörlüğü de kurduğu komisyon idari soruşturma başlattı.

RTEÜ KOMİSYON KURULDU, OLAYI ARAŞTIRIYORUZ

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından öğrencilerin zehirlenmesi olayı ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Üniversitenin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerin dün akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri ile Eğitim Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat ettiklerinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi ‘Her iki hastanede öğrencilerimize anında gerekli müdahaleler yapılmış ve öğrencilerimiz 1-2 saat müşahede altında tutularak taburcu edilmişlerdir. Şu an itibariyle söz konusu olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrencimiz kalmamıştır. Olay hem adli makamlarca, hem de Üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır.ö

MHP’DEN TEPKİ MALİYETLER HANGİ YÖNTEMLE DÜŞÜRÜLÜYOR

MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben de zehirlenme olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanede öğrencileri ziyarete den Birben, gıda zehirlenmelerinin ülkede sürekli gündemde olan bir konu olduğunu belirtti, ‘Düşük fiyat vererek alınan ihaleler sonucunda birçok zehirlenme vakasının yaşanması akıllara iki soru getirmektedir. Maliyetler hangi yöntemlerle düşürülmektedir Yeterli denetleme yapılmakta mıdır İlimizde yaşanan bu zehirlenme vakasını yakından takip edeceğiz.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
8 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
8
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
9
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
6
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
5
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
8
Beğendum
Bayildum Bayildum
2
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
1
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı