0
4 Paylaşım

Her bölgesi yeşili bir ressamın kaleminden çıkmışcasına seyirliktir. Hele ki manzaraya karşı Rize çayı yudumlamak insanda ne dert bırakır ne keder verdiği tek şey huzurdur. Hani her insan hayal kurar ya işte Rize’de olmak insanı hayaller diyarına götürür. Ve içinde bulunduğu ortamda ki halkın o samimi sohbeti bizi bizden alır. Kısaca tam anlamı ile cennetin bir köşesidir.

Evet sizlere biraz da Rize’nin  meşhur yemeklerinden bahsetmek istiyorum.Hamsi iç pilavı, hamsi çorbası, hamsi salatası, hamsi haşlaması, hamsi çıtlatması, hamsi salamurası, hamsi oturtması, hamsi güveci, hamsi kuşu,  kağıtta hamsi, saçda hamsi, hamsi pilavı,hamsili pide, hamsi köftesi, hamsili kaygana, otlu hamsili ekmek, hamsi pazılı pilav, hamsi lahmacunu, hamsi baklavası ve hamsikoli

Hepinizin şuan da ne meşhur yemeklerin hepsinin ana malzemesi olan hamsiye takıldığınızı ve tebessüm ettiğinizi görür gibiyim. Rize’nin meşhur hamsi balığı tabi ki meşhur yemeklerininde baş rolüdür. Bu yemeklerin hepsi sizler için belki değişik geldiğinden şaşırmış olabilirsiniz. Fakat hepsinin lezzeti bir başkadır.

Biraz da meşhur olan diğer şeylere göz atalım. Buzul Gölü,Rize Kalesi, Rize Bezi, Çay Bahçeleri, Fırtına Deresi Vadisi, Anzer Balı,Zilkale Gölü, Kaçkar Dağları, Ayder Yaylası, Elevit Şelalesi, Palovit Yaylası, Çamlıhemşin Yaylası..

Rize’ye gittiğinizde önce yemeklerinizi afiyetle yemeli,ardından tatlı niyetine anzer balını yemelisiniz. Ve tabiki yaylalarımızı gezmeli o güzel toprak kokusu eşliğinden Rize çayının tadına bakmalısınız. Çaydan sonra ise mutlaka Rize kalesini gezmeniz gerekir. Hergün farklı bir güzelliğimize ayak basmanız, farklı bir damak tadı için farklı bir yemeğimizi yemenizi siz değerli okuyucularımıza öneriyoruz..

Sizler de eğer yolunuz Rize’ye düşer ise düşler alemine ayak atmış olursunuz. Ve buranın bin bir çeşit yerlerini masallarda anlatılan şeyle rgibi adım adım gezer,tozar ve ileride eşinize, dostunuza, bu güzelliklerden söz ederek onlarında yolunun buraya düşmesini sağlayabilir ve buranın güzelliklerine hayran kalmalarını sağlayabilirsiniz.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
4 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
10
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
1
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
8
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
7
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
10
Beğendum
Bayildum Bayildum
4
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
3
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı