0
4 Paylaşım

Rize yağışlı iklimi ile Türkiye’nin akarsu yoğunluğu en fazla olan illerinden biridir. Rize’de yazlar serin ve yağışlı, kışlar ise ılıman bir iklim görülür. Rize denilince akıla ilk gelen yeşilliği ve yağışalmasıdır. Rize’ye gelen turistlerin en uğrak yerinden biri olan Rize Kale’sidir. Rize kalesi milattan önce 6. Yüz yılda inşa edilmiş olup Osmanlı döneminde onarılarak kullanılmıştır.

Rize, Ağaran Şelalesi ile turistlerin oldukça ilgisini çekerve uğrak bir yer olarak hafızalara kazınmıştır. Ağaran Şelalesi Rize merkeze 30 kilometre uzaklıkta, Çayeli ilçesine ise 12 kilometre uzaklıktadır. Şelale görünüş itibari ile tam bir tabiat harikasıdır.

Gezilecek, görülecek o kadar harika yerleri var ki.. Sadece yabancı turistler değil yerli turistlerin de akın ettiği Rize tam bir sanat eseridir. Burada yerleşik hayata geçen emekli yerli turistler de vardır.  Rize’nin insanları samimi ve içtendir. Burada bir kahvenin değil bir bardak Rize çayının 40 yıl hatrı vardır. Birçok turistin beğenisini kazanan Rize, her mevsimde farklı bir tabiat harikasını gözler önüne serer. Kendine özgü yöresel yemekleri ile daha da dikkat çene Rize birçok Tv programında da yer almıştır.

Her insanın memleketi kendine güzeldir diye bir laf vardır.Bu lafa uymayan memleketlerden biri olan Rize tüm yerli ve yabancı turistler için uğrak bir beldedir. Sizler de bu belde de gerek insanlarının samimiyetiyle ya da hayran kalacağınız tarihi eserleri ile hafızalarınıza kazıyacaksınız.

İşte tamda burada biz Rizedio.com olarak henüz gidemediğiniz ve göremediğiniz memleketimizden görüntüler,videolar, Rize hakkında aklınıza gelebilecek her şeyi burada sizlerle buluşturuyoruz. Böylelikle hem Rize’yi tanımayanlara tanıtıyor hem de daha birçok kişiye yazılarımızla ulaşıyoruz.Sizler daha ne bekliyorsunuz. Haydi Rizedio.com’a bir tık uzaktasınız 


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
4 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
6
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
7
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
4
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
3
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
6
Beğendum
Bayildum Bayildum
10
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
9
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı