0

Hakkari Çukurca‘da 3. Piyade Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde  Yüksekova’daki 1. Komando Tugayı ve 2. Hudut Tugayı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) birlikleri, hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülen  ‘Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin’ Operasyonu devam ediyor. 

PKK‘LI ÖLDÜRÜLDÜ 

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Hakkari Çukarca Uzundere Dağbaşı tepeye sızmaya çalışan bir grup PKK’lı teröristlere yönelik saat 04:10-04:15 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca yapılan hava harekatı düzenlendi. İlk tespitlere göre en az 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.  PKK’lı teröristlerin hava harekatı karşısında dağıldığı ve yaralı teröristleri de bölgeden uzaklaştırdıkları belirtildi. Sızma girişiminde bulunan PKK’lı gruba eş zamanlı olarak ZMA’lar ile de ateş açıldı.Ayrıca, Çukurca Aslan tepe istikametinden de 6-7 kişilik PKK’lı grubun yaklaşırken fark edilip ateş altına alındığı öğrenildi.

201 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

Hakkari Çukurca’da devam eden ‘Şehit Sağlık Üsçavuş Mekan Şahin’ operasyonunda bugüne kadar 201 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir