0

Pekmezli kabak tatlısı, özellikle kış gecelerinin en yararlı en yapımı kolay tatlısıdır ve oldukçada lezzetlidir. Vücuda sayısız faydaları olan kabağının tatlısı da oldukça yararlıdır ve özellikle çocuklar için çok sağlıklı bir tatlı çeşididir. Yazın büyütülüp kışın tüketilen bir kış sebzesi olan kabak pekmez ile pişirilip ceviz ile servis yapıldığında enerji veren vitamini bol bir tatlı haline gelmektedir. Oldukçada hafif olan bu tatlıyı dilediğiniz saatlerde yiyebilir akşam yemeklerinin sonunda ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz.

Pekmezli kabak tatlısının malzemeleri

  • 2 kg kabak
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz içi

Pekmezli kabak tatlısının yapımına ilk olarak kabakları soymakla başlamalısınız ve kabak soymak oldukça zor ve de dikkat isteyen bir işlemdir. Elinizi kesmemeye çok özen göstererek kabakların dış kabuklarını soyun ve içerisinde bulunan çekirdeklerini bir yemek kaşığı yardımı ile temizleyin. Sonrasında kabakları dilediğiniz büyüklükte küp küp doğrayın ve ilk etapta pişireceğiniz tencerenin içerisine koyup üzerine şekeri ve suyu ilave edin. Kabaklar şekerde 1 saat kadar bekledikten sonra ocağa koyun ve 8 dakika kadar yani şeker eriyene kadar pişirin.

Pişen kabakları fırın tepsisinin içerisine alıp pekmezi üzerinde gezdirerek dökün. Bu işlemlerin ardından kabağınızı önceden ısıtılmış fırınınıza koyun üzerleri hafif kuruyana kadar ve su kalmayana kadar fırında pişirin. Kabak tatlısı olmuştur ve artık sunumuna geçebilirsiniz. Kabak tatlınızı servis tabağınıza koyup üzerlerine ceviz içini serpiştirin. Dilerseniz kabak tatlınızın üzerine Hindistan cevizi de serpebilirsiniz.

Misafiriniz gelecekse ya da siz kendiniz için yapıyorsanız vaktinizde yok ise size önereceğimiz bu pişirme sayesinde de oldukça lezzetli ve pratik bir kabak tatlısı yapabilmeniz mümkündür. Pekmezli kabak tatlınızı yanmaz yapışmaz özelliği olan bir tencere içerisine koyun ve şekeri ilave edin. Bunların ardından kısık ateşte kabağınızı pişirin. Kabağın pişmesini yakın gördüğünüz bir aşamada pekmezi kaynamakta olan kabaklarınızın üzerine dökün. Kabak tatlınız piştikten sonra sıcakken üzerine cevizleri ilave edin ve servise hazırlayın. Yine servis esnasında dilerseniz üzerine Hindistan cevizi de serpiştirin görsellikten hoşlanıyor iseniz tatlınızın üzerine yeşil nane yaprakları da koyabilirsiniz.  

Pekmezli kabak tatlınız hazır afiyet olsun.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir