0

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yaptığı konuşmada ‘millet kıraathaneleri kuracağını dile getirmişti. Erdoğan’ın bu vaadine diğer adaylardan tepki gelmişti. Sosyal medyada da o kadar fazla kullanıcı kıraathanelerin ‘topluma nasıl bir getirisi olacağı’ üstüne kafa yormuştu. 

3 gündür gündemden düşmeyen ‘kıraathene’ tartışmaları nasıl başladı? Birlikte bakalım. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran’da ‘millet kıraathanelerini’ ‘yeni projem’ olarak duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran’da ‘millet kıraathanelerini’ ‘yeni projem’ olarak duyurmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran’da ‘millet kıraathanelerini’ ‘yeni projem’ olarak duyurmuştu Erdoğan, Hatay mitingindeki ifadeleri şöyleydi: “Halk kıraathanesi de kuracağız, iyice kitaplar, nehir, kahveler olacak gençlerimiz bedava bir şekilde bu hizmetten faydalanacak. Buralar yaklaşık olarak hayata ruh katacak.”

Kıraathaneleri butik kütüphane olarak niteleyen Erdoğan buralarda iskambil oynanmayacağını da aktardı.

s-317dfcae5a03611cc753f18146761bd93bbf10

Cumhurbaşkanı adaylarından İnce, bu vaadi dün katıldığı NTV canlı yayınında eleştirdi

Cumhurbaşkanı adaylarından İnce, bu vaadi dün katıldığı NTV canlı yayınında eleştirdi Cumhurbaşkanı adaylarından İnce, bu vaadi dün katıldığı NTV canlı yayınında eleştirdi 5b1ce842968ea68e2408808c.jpgİnce NTV canlı yayınında “ben diyorum fabrika kuracağım o diyor kıraathane kuracağım. Keklerde devlettenmiş dere da varmış yanına. Ben bazen aklımızla dalga geçtiğini düşünüyorum. Çağrıda Bulunmak oysa atanamamış öğretmenleri tahsis etmek gibi bir derdi değil, yiyecek mühendislerini, sağlıkçıları atamak gibi bir derdi yok. Gençler işsiz. Ne yapacaklar kahvehanelerde oturup, internet yok lakin dikkatinizi çekerim. Bu çağda bu vaatte bulunabilmek, böyle bir vaatte yer alan birinin yüzde 1 oy almaması lüzumlu” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener ise ‘kahve açacağına emeklilerin cebine para koy’ sözleriyle Erdoğan’ı eleştirmişti.

s-02b43e8a25350ec5eb59fc7ade905192538719

Siyasilerin peşinde sosyal ağ da vaade aldırışsız kalmadı. Öne meydana çıkan bir takım yorumlar şöyle


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir