0
7 Paylaşım

Kış aylarının çoğu kez tüketilen lezzetlerinden kestanenin kilosu 80 lirayı aştı. Vatandaşlar bu pahalılık aleyhinde kestaneyi kiloyla yok taneyle alır oldu…

s-d989c766c256230200a2d108260e7c2d462ad5 Kış mevsiminde fazlaca tüketilen kestane, çarşı ve caddelere kurulan tezgahlarda satılmaya başlanırken, kebap kestane satıcıları, fiyatın yüksek olmasından yakındı.

“Piyasada durgunluk var”

s-b7d86d120fd8d736a3c49767c68dce00da923f Satıcılar, 150 gram kebap kestanenin fiyatının 10 lira olduğunu belirtirken, pahalı bulanların almaktan vazgeçtiğini ya da tadımlık aldığını söyledi. Bursa’da yaşamış ve  sokakta 10 yıldır tezgah açarak kebap kestane satan Sait Arık, “150 gram kestaneyi 10 liraya satıyorum. Piyasada durgunluk var. Kestane de bol değil, satan da eksik bundan başka pahalı. Kestane kebabı günlük en çok 10 kilo satıyoruz. Cumartesi günleri satış biraz artıyor. Fiyatlar müşteriye yüksek geliyor” diye konuştu.

Çiğ kestane de 30 liradan satılıyor

s-ced9e74d0fb7724aac6784c8c1aad85a82368d Pişmiş kestanenin 80 lira, ham kestanenin ise takriben 30 liradan satıldığını bildiren Arık, “Tanıdık Olmayan turistler başlıca fiyatını sormadan alıyorlar ama fiyatlar bizim insanımızı etkiliyor. Kışın kestane yapıyorum. Yılın diğer zamanları erik ve darı satıyorum. Çarşı eskisi gibi topluluk değil. Millet geçimini sağlama derdinde. Doğal gaz yakmaya başlandı, elektriğe zam geldi, kiralar yüksek; bu durumlar piyasayı çok etkiledi” ifadelerini kullandı.

“Vaktiyle çocuklarımıza kiloyla alıyorduk, şu anda taneyle”

s-b6aca03b13a2ba8ad0eaa0eefc3e6f3fb632e1 Kestanenin Bursalılar için vazgeçilmez tat olduğunu vurgulayan şehir sakinlerinden Sebahattin Kurdeş ise “Kestaneyi seviyoruz. Çarşıya çıktığımızda mutlaka kestanecilere uğrayıp alıyoruz. Kestane fiyatı yüksek lakin olası olabildiği değin almaya çalışıyoruz. Önceden kiloyla alıyorduk derhal ise gramla. Yapabileceğimiz bir şey yok; fakat canımız isteyince mecburen alıyoruz. Vaktiyle kiloyla alıp, çocuklarımıza götürüyorduk fakat şu anda tane tane alıyoruz. 5 liralık alıyoruz, 5 tane veriyorlar” diye konuştu.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
7 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
1
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
2
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
9
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
8
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
1
Beğendum
Bayildum Bayildum
5
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
4
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı