0

Karın ağrısına iyi gelen başka bir yöntemde masaj yaparak acıyı azaltmak. Karın bölgenize sağdan sola sonrasında tam tersi olarak soldan sağa fazla bastırmadan dairesel olarak ovalayın.

Sigara ve alkol kullanımı karın ağrısını artırır

Sigara ve alkol, vücudumuzun en büyük düşmanları arasındadır. Birçok rahatsızlığın nedeni olan sigara ve alkol kullanan kişilerde karın ağrılarıyla daha çok karşılaşırlar. Zararlı madde kullanımı mide zarını büyük miktarda zarar verir. Bu da karın bölgemizde canımızı yakan dayanılmaz acılara sebep olur.

Peki ne yapmalı!

Kesin bin defa duydunuz ama bırakmanız gerekiyor. Yok bırakamam diyorsan sigara ve alkol kullanımı en asgari düzeye çekmeniz gerekir.

Karın ağrısını tetikleyen ürünler sadece zararlı maddeler mi? Yok tabii ki birçok etken olduğu gibi pul biber, acı biber, karabiber, kızartmalar ve çok yağlı gıdalar gibi ürünlerde gelmektedir.

Midenizi aşırı dolu tutmakta karın ağrısına neden olacaktır. Midenizi mümkün oldukça hafif tutun. Ağır yemek yerine bol bol salata tüketip taze meyve suları içebilirsiniz.

Ağır iki övün (öğlen, akşam) yerine bunu 4-5 hafif övün olarak böle böle yemeye çalışın.

Karın ağrısı iyi gelen bitkisel öneriler

  • Bir tutam kuru veya yaş nane bir adet bütün limon, parçalara ayrılıp kaynatılarak suyu içilir.
  • Portakal kabuğu Rezene, aynı miktarda karıştırılıp kaynatılarak suyu içilir.
  • 100 gr. çörek otu 1 kg. bala karıştırılıp aç karnına 1 yemek kaşığı ağrı olduğu zaman yenir.
  • Papatya, biberiye, lavanta, mentollü nane, fesleğen, mürver çiçeği, yarpuz çiçeği, ayrı ayrı veya bir kısmı karıştırılıp çay gibi içilir.
  • Biberiye yağı, kekik yağı, küçük çocukların göbeğine veya ayakaltına sürülür. Büyüklere 1 fincan suya 10 damla damlatılıp içilir.
  • Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek su­retiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir. Özellikle bebeklerin ka­rın ağrısı için faydalı olur.
  • Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir.
  • Bal ve tarçın mide ağrısına ve mide ülserine karşı oldukça yararlıdır.
  • Nane, sakinleştirici etkisi ile mide ağrılarına iyi gelir.
  • Papatya çayı da mide ağrısını kesmeye yardımcı olur.

Çocuklarda Karın Ağrılarının Nedenleri

Anne babayı en çok telaşlandıran durumlardan bir tanesi çocuklarda görülen karın ağrılarıdır. Karın ağrısı bir çok sebepten kaynaklanabildiği gibi gelecek hastalıkların habercisi olur. Bu hastalıklar çok ciddi bir sağlık problemi olmasa da ciddiye almakta fayda var. İşte çocuklarda görülen karın ağlarının başlıca sebepleri:

  1. Kabızlık çocuklarda uzun süreli karın ağrısına sebebiyet verir.
  2. Çocuklarda bağırsak ve mide enfeksiyonları pek sık görülür. Bu enfeksiyonlar beraberinde ishal, ateş ve kusmayı getirir.
  3. Gaz sancısı da karın ağrısına sebebiyet verir.
  4. Tavuk, et, balık gibi gıdaların tüketilmesi sonucu çocuklarda gıda zehirlenmesi görülebilir ve karın ağrısı meydana gelir. Bunu ishal takip eder.
  5. Psikolojik ağrılar
  6. Hepatit

Bebeklerde Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hayatın neşe kaynaklarından biri olan bebekler, çok hassas canlılar olarak dünyaya gelmektedir. Yediklerinden giydiklerine kadar dikkatli davranmak, bebeklerin çok daha uygun koşullarda gelişmesine yardımcı olacaktır. Bebeklerin karın ağrısı çekmeleri, kimi zaman doğal karşılanması gereken bir durumdur. Genellikle gaz sıkışmasından dolayı oluşan bu ağrıları gidermek için bebek masajı uygulamak gerekecektir. Bebeklerin birkaç ay geçene kadar bu problemle karşılaşmaları çok normaldir. Sindirim sisteminin tam olarak işlevini yerine getirmemesi, gaz sıkışması problemini, dolayısıyla karın ağrısını beraberinde getirecektir.

Bebeklerin gaz sıkışmasından dolayı yaşadıkları karın ağrıları, basit masaj teknikleriyle giderilebilmektedir. Her karın ağrısının bu sebepten ortaya çıkacağı da düşünülmemelidir. Sürekli ve şiddetli karın ağrısı, kimi zaman hastalıkların habercisi olabilir. Çok nadir olarak görülse de karın ağrısının sebebi apandisit dahi olabilir. Ağrının şiddetli ve kronik hale gelmesi, doktora başvurmanız gerektiğini işaret etmektedir. Onun haricinde norma karın ağrısının çözümü, yukarıda da bahsedildiği üzere bebek masajından geçmektedir.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir