0
5 Paylaşım

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamlayan Dr. Turanşah Tümer, Sağlık Durumu Bakanlığı tasdikli Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Eğitim Sertifikalarını alarak tıbbi hacamat tedavileri konusunda uzmanlaşmış bir ad. Hacamat tedavileri yapan Dr. Turanşah Tümer, hacamatın bilinmeyenleri hakkında bilgiler verdi.

EN ETKILI USUL HACAMAT

Hastalar üstünde yapılan araştırmalarda hacamatın analjezik etkisi olduğunu belirten Tümer, vücuttaki sızı ve ödem noktalarına uygulanan basınç sonrası tespit edilen yumuşak doku hassasiyetlerinde kan akışının o bölgelerde yavaşladığı bunu da çare etmede en etkili yöntemin hacamat olduğunu belirtti.

Hastalıksız yaşam için hacamat

KAN HÜCRELERİNİ YENİLER

Hacamatın analjezik özelliğinin yanında birçok rahatsızlığa da yardımsever olduğunu bildiren Tümer, “Hacamat, hipertansiyon, diyabet ve fena kolesterol sorunlarının ortadan kalkmasını sağlar. Hacamat, kan akışını hızlandırarak kan hücrelerinin yenilenmesine tezgâhtar olur. Kansızlık, adale krampları, adet dönemi ağrıları, diş, romatizma ağrıları, eklem ve kas ağrıları gibi şikayetlere iyi kazanç. Hücrelerin yenilenmesi sonucunda bağışıklık sistemi güçleneceğinden grip ve nezleye yakalanma riski azalır. Mirasçı, damar tıkanıklığı ve mayasıl gibi sorunları giderir. Ayrıca buluğ çağı çağında yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için de uygulanabilen bu tedavi yöntemi ile uykusuzluk, buhran, sinirlilik, anksiyete, içki ve madde bağımlılığı gibi sorunlardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Her yaştan herkesin rahatlıkla tıbbi hacamat yaptırabileceğini söyleyen Tümer, geçmişi milattan öncelere dayanan hacamatın hiçbir tabi etkisinin olmadığını ve ağrısız bir çare şekli olduğunun altını çiziyor.

“CERRAHİ KURALLARA UYULMALI”

Hacamatın deneyimli doktorlar tarafından ve enfeksiyon kapılmaması için hijyenik bir ortamda yapılmasının epeyce manâlı olduğunu vurgulayan Dr. Turanşah Tümer, “Dilekçe sırasında kan alınacağından kişiyi bulaşıcı hastalıklardan ve enfeksiyon riskinden gözetmek nedeniyle kullanılacak malzemeler dezenfekte edilmelidir. Hacamat yapılacak ortam hijyenik ve streil malzemelerin kullanıldığı, sıhhat eğitimi almış personelin olduğu bir ortam olmalıdır. Böyle bir ortamda kullanılacak malzemeler hastaya özgü tek kullanımlık olması çok önemlidir. Çünkü hacamat küçük bir cerrahi girişimdir cerrahi kurallara uyulmalıdır. “ şeklinde konuştu.

Hastalıksız yaşam için hacamat

Hacamat öncesi ve sonrası hakkında da bilgiler veren Tümer, “Ilk Olarak hacamat yapılmadan bir veya iki gün önce hayvansal gıdaların tüketilmesi azaltılmalıdır. Bu hayvansal gıda kesilmeli anlamına gelmez. Randevu saatinden üç saat önce bir şeyler yenmeli, son üç saat kala bir şeyler yenmemelidir. Hastalarımız su içebilir. Randevu günü nebati çaylar ve kafeinli içecekler tüketilmemelidir. Tedavi sonrası ise 12 saat banyo yapılmamalıdır. Çare uygulanan bölgeye hiçbir hap sürülmemelidir. Hacamat sonrası bedeni ve sindirimi yoracak faaliyet ve gıdalardan uzak durulmalıdır. Çare sonrası 1 saat yemek yenmemeli kafeinli meşrubat tüketilmemelidir. Günde 1,5- 2,5 litre su tüketilmelidir. Günde bir avuç çekirdekli üzüm tüketmekte avantaj vardır.” diye konuştu.

DR. TURANŞAH TÜMER KİMDİR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu Dr. Turanşah Tümer, Sıhhat Bakanlığı tasdikli Geleneksel ve Bütünleyici Tıp Eğitim Sertifikalarını alarak Tıbbi Hacamat, Tıbbi Sülük Tedavileri (hirudoterapi), Ozon Tedavisi, Mezoterapi, Akupunktur Tedavisi, Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi), Nöral Terapi, Manuel Terapi (Yağlı Kupa Terapisi) tedavileri konusunda uzmanlaştı. Modern tıp ile geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın birlikte götürülmesi gerektiğine inanan Tümer, Tıbbi Hacamat adlı bir kitabı bulunmakta. Tıbbi hacamat eğitimleri veren Tümer, 10 yıldır Geleneksel ve Bütünleyici Tıp Uygulamalarına devam etmektedir.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
5 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
3
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
4
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
1
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
10
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
3
Beğendum
Bayildum Bayildum
7
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
6
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı