0

Fırında Hamsi Buğlama Malzemeleri ;

-1 kilo Hamsi (taze olmasına dikkat edin)

-2 Soğan

-1 Domates

-Zeytinyağı

-Limon Suyu

-Karabiber

-Pulbiber

-Tuz

Not; Hamsiyi kılçıklarından ayırıp temizleyip kenara koyarsanız yemeğimizi yapma esnasında size kolaylık sağlayacaktır. Hamsilerimizin bayat olmamasına özen gösteriniz.

Fırında Hamsi Buğlama Yapılışı ;

Ayıklayıp temizlediğimiz hamsilerin güzelce sızdıralım hiç su kalmayacak şekilde daha sonra hamsileri iyice tuzlayı 1 saat dolaba kaldıralım ve hamsilerin iyice dinlenmesini bekleyelim.

tuzla beklediği için iyice içine alacak ve lezzeti daha mükemmel olacaktır. Bu arada diğer malzemelerimizi tezgaha alıp domates ve soğanlarımızı halka halka olacak şekilde doğruyoruz. (ince olmasına özen gösterelim) Fırında pişirmek için biz borcam seçmenizi tavsiye ediyoruz. Borcamı tezgaha alıp altını soğanla kaplayıp üzerine hamsi onun üzerine domates şeklinde malzemeler bitene kadar dizelim. Bu şekilde ya da sizler istediğiniz görsellikte dizebilirsiniz ama sıralamaya dikkat edin. Küçük kasenin içerisine üzerine ekleyeceğimiz sosu hazırlamak için zeytinyağı limon suyu karabiber pul biber ve tuz u ilave edelim ve o kasede hamsili buğlama sosumuzu iyice karıştıralım onun ardından bu sosu hamsili buğlamanın üzerine dökelim. İsteğe göre daha doğrusu bol ekşili seviyorsanız üzerine ince limon dilimleride yerleştirebilirsiniz. Fırınımıza atmadan önce daha önce fırınımızı 200 derecede ısıtalım. Sonra Borcam’ın içerisinde olan hamsili buğlamamızı fırının içerisine yerleştirelim ve buğlamayı borcam’ın üzerini kapatmadan fırında pişmesini bekleyelim. Yarım saat 200 derecelik fırında pişen hamsi buğlamamızı çıkartıp süsleyip servise sunabilirsiniz.  Afiyet Olsun

Not; fırındaki hamsili buğlamamızı sık sık kontrol edelim üzeri açık olduğu için yanabilir, yakmadan pişirelim. sos malzemelerini siz kendi ağız tadınıza göre ayarlayın. Hamsilerin tazeliğine dikkat edelim. Rizenin bir diğer yöresel yemeğinde görüşmek dileğiyle.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir