0
5 Paylaşım

Batı dünyasında en yaygın sindirim durumun biri Divertikülit kendi 60’lı erkekleri ve kadınları etkiler. Bu durum için kesin nedeni Ancak birçok diyet lif eksikliği divertikül ya da torbalar geliştirmek için sindirim sistemi duvar astar neden olduğu iddia bilinmemektedir. torbalar herhangi bir endişeniz neden olmaz ve pek çok semptomu olmayan bu durumu geliştirmekle birlikte, poşetler iltihaplı veya enfekte olursa bu endişe nedenidir.

Risk faktörleri

Koşulu ile tanı konur Birçok hasta, ancak zayıf diyet, insanlar için yaş tanısı olan, erken 60s içinedivertikülit  40’lı azalma ve insanlar var ve 50s hastalığı tanısı yapılmaktadır.

Bir sedanter yaşam tarzı da divertikülit riskinin artmasına katkıda bulunur.

Bazı ilaçlar da bu tür steroidler ve afyon gibi ilaçların alımı yanı sıra anti-inflamatuar ilaçlar da dahil olmak üzere riskini artırabilir.

 Divertikülit İki Türleri

Tanısı olan hastalar akut veya hafif divertikülit  genellikle ayaktan tedavi edilir. Bunlar antibiyotik tedavisi ve diyet ve artış faaliyetlerinde değişiklikler dahil olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri konur. Bazı hastalar da risk toleransına bağlı olarak ilaç devre dışı bırakabilir.

Komplike divertikülit tanısı olan hastalar geliştirdik komplikasyonların türünü belirlemek için daha fazla teşhis tabidir. Bir perforasyon ya da gözyaşı gözyaşı onarmak için ameliyatı geçiren hastalara neden olur iken apsesi olan hastalar etkilenen alanın boşaltılmasını gerektirir. Ortaya çıkabilecek diğer komplikasyonlar içeren peritonit , fistül, barsak tıkanıklığı ve kontrolsüz sepsis.

cerrahi Tedavi

Akut divertikülit olan hastalarda, 2 aşamalı cerrahi tedavi genellikle tavsiye edilir. Başlangıç ​​tedavisi etkilenen alan kaldırılmasını ve bir son kolostomi eki gerektirecektir. 3 ay iyileşme süresinden sonra, hasta kolostomi ters ikinci bir ameliyat olacak. Prosedüre başka alternatif hastalık kısmının rezeksiyonu ve bir kolostomi ya da ileostomi yapmak. Hiçbir tortulu peritonit veya nonedematous bağırsak mevcut burada Bu, yalnızca kullanmak olduğunu.

Ameliyat için tercih kararının hasta-to-hasta bazında yapılır ve olayın ciddiyetine bağlı olarak, hastalar cerrahi sırasında ve sonrasında, daha önce ne olacağını söyledim. Farklı olan bazı hastalar için komplikasyon formları , özel durumlar gibi peritonit olmadan yaygın peritonit, engel ve abse tanısı olanlar için de gözlenmektedir.

Tıbbi Yasal Uyarı: sağlanan tıbbi bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanılan veya herhangi bir teşhis ya da tedavi amaçlı güvenilemez değildir. Bu bilgiler herhangi bir hasta-hekim ilişkisi yaratmaz, hasta eğitimi olmak üzere tasarlanmamıştır ve profesyonel tanı ve tedavi için bir alternatif olarak kullanılmamalıdır.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
5 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
8
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
9
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
6
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
5
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
8
Beğendum
Bayildum Bayildum
2
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
1
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı