0
5 Paylaşım

AK Parti Rize İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden iki bakan, Çay Sektörü Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (ÇAYKUR) gitti. Bakanlar Fakıbaba ve Bak, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve ÇAYKUR çalışanlarınca çiçeklerle karşılandı. Genel Müdür Sütlüoğlu, Bakan Fakıbabaya sandık içerisinde organik Rize çayı armağan etti. Sandığı alan Bakan Fakıbaba, Uçakla geldim herhalde minibüsle geri döneceğim esprisi, çevresindeki güldürdü.

TOPLANTI DEĞERLENDİRİLDİ

Ziyaret sonrası bakanlar Çay Sektörü Değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan besin ve ziraat Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, toplantının verimli geçtiğini belirterek şöyle söyledi:

Tüm paydaşlarla bir araya gelmiş olarak çayı konuştuk. Problemler nedir, nasıl çözebiliriz diye konuştuk. Çok faydalı bir toplantı oldu. Şunu büyük bir mutlulukla tespit ettim. Bütün paydaşlar organik tarım için herkes gönüllü. Artık organik tarıma geçelim diyorlar. Fakat ürünün miktarı azalmadan nasıl geçeriz bu tarz şeylerin planlamasını deneyelim diyorlar. Organik tarıma geçtiğimiz vakit nasıl geçeceğiz nerelerde geçeceğiz bulunla ilgili değerlendirmeler yaptık. Planlı bir halde organik tarıma geçeceğiz. Bende bir ziraat Bakanı ve hekim olarak hakikaten azottan, nitrattan, fosfordan bu toprağın mümkün olduğu kadar temizlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bunun bir takvimini ve planlamasını bir yolunu çizip ona göre hareket edeceğiz. Bir yol haritası olacak. Bir yol haritası plan program olmadan bunu başarmamız mümkün değil. Bu plan projeyi sadece Ankarada bizler değil, bütün paydaşlar ve sivil toplum örgütleri ve üreticilerle birlikte yapacağız. Bir çay kanunu var. Bunun güncellenmesi söz mevzusu. Ben 5,5 aydır bakanım bu mevzuyla ilgili tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz.

“ÇAY TARIM BÖLGESİ 40 BİN DEKARA ÇIKARILACAK”

Çay ürünün sadece Rize değil Türkiye içinde önemli olduğunu vurgulayan Bakan Fakıbaba, 32 bin dekar olan organik çay ziraat havzası bu yıl 40 bin dekara çıkarılacak. Bizde bu 40 bini iyi mi ve nerelerde artırabiliriz diye çalışıyoruz. Ürün kaybı olmadan bunu nasıl yapabiliriz ve nerelerde yapabiliriz çalışması içerisindeyiz. Çay bizim için çok önemli. Bir tek Rize için değil Türkiye için önemli. Stratejik bir ürün bulunduğunu biliyoruz. Ziraat Bakanı olarak Rizeli üretici iyi mi düşünüyorsa bende öyle düşüneceğimden kararlı olabilirsiniz ifadelerinde bulunmuş oldu.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

ÇAYKURla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, ÇAYKUR hakkaten çok başarılı çalışmalar yapıyor. Genel müdürümüzü ve arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Daha çok nasıl çalışabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Daha çok çalışmamız lazım. Çay üreticilerini daha çok mutlu etmemiz lazım. Çaya çok örutubet veriyoruz. Çay bir tek Rizenin değil Türkiyenin diye mevzuştu.

ÇAYKUR İŞÇİSİ VE YÖREMİZ İÇİN İYİ OLACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise ÇAYKURdaki mevsimlik işçilerin çalışma sürelerine ilişkin bir soru üzerine şöyle dedi:

Bölge milletvekillerimizle beraber çalışma bakanımız ile bu mevzuyu mevzuştuk. ÇAYKURda çalışan mevsimlik işçilerin ihtiyaç olması halinde 9 ay 29 gün çalışmaları konusunu görüştük. Bunun planlaması yapılacak. Bir tek ÇAYKURda değil benzer tarım işletmelerinde de bu mesele var. O süreyi maksimum işçi lehinde kullanmak için tüm kurumlarımız çaba gösteriyor. Biz de yakından takip ediyoruz. ÇAYKUR işçilerimizin bir an önce daha fala çalışabilmeleri için lüzumlu girişimleri yürütüyoruz. ÇAYKUR işçisi ve bölgemiz için iyi olacak.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
5 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
2
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
3
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
10
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
9
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
2
Beğendum
Bayildum Bayildum
6
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
5
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı