0
11 Paylaşım

Bedelli askerlik için yapılan düzenlemeler ve celp dönemleri açıklanmaya devam ederken gün gün askerlik programı da muhakkak oldu. Toplamda 500 binden fazla vatandaşımız bedelli askerlik için başvurusunu yaparken bu sayı içinden 120 binden pozitif birey de bedeli yatırarak celp dönemi planlamalarına dahil oldu. 

Peki 21 günlük bedelli askerlik programı nasıl olacak? Gün gün bedelli askerlik programını sizlerle paylaşıyoruz. 

Bugün basına yansıyan bilgilere tarafından 21 jurnal bedelli askerlik programı muhakkak oldu. Geliş ve gidiş günleri de dahil edilerek 2 jurnal yol izni bulunuyor ve programa göre Pazar günleri de dinlenme ile geçecek.

s-be882226d9a17c9553416725e45b569e15b553Sözcü gazetesinde yayınlanan habere tarafından 21 jurnal bedelli askerlik programında Pazar günleri dinlenme ile geçecek. aynı zamanda 21 güne Ilk ve son gün yol izni de dahil ediliyor.

1. Hafta Programı;

s-ea74da133613dcffdf34d45c13b61ea48ed3231. gün (Cumartesi): Sevk ve katılış işlemleri.2. gün (Pazar): Sevk ve katılış işlemleri.3.gün (Pazartesi): Kalk, kişiye özel temizleme, kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı askerler ve rütbeler, duruş rahat vaziyetlerini gerçekleştirmek, tekmil olmak ve vermek, selamlama, şınav, mekik, akşam yemeği ve dinlenme.4.gün (Salı): Disiplin, kalk, kişiye özel temizleme ve kahvaltı sabahtan yoklaması ve eğitim hazırlığı. Astın vazifeleri, amirin vazifeleri, kasıt değeri düşme ve hareketleri, öğle yemeği ve dinlenme, tam siper ve düşmanın görerek ateşlerinden korunmak. Tüfekli / Tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme.5.gün (Çarşamba): Kalk, kişisel temizlik ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı. Dikte, kendini ibraz ve emir tekrarı, adımlar ve yürüyüşler, öğle yemeği ve dinlenme. Adımlar ve yürüyüşler, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme.6.gün (Perşembe): Kalk, kişisel temizleme ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Müsade müracaat ve şikayetler, yerinde saymak, uygun dönüşler, öğle yemeği ve dinlenme, yürüyüş kararı sayma, çökmek ve kalkmak, tüfekli / tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme.7.gün (Cuma): Kalk, kişisel temizleme ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı. Askerlerin tabanca göstermek yetenekleri, mevzi edinmek mevzi başkalaştırmak, örtü ve saklama, öğle yemeği ve dinlenme, ateş taksimi disiplini ve idaresi, şınav, mekik, akşam yemeği ve dinlenme.

2. Hafta Programı;

s-ebfe784fd3d5348de735de54a89ed822b040898.gün (Cumartesi): Kalk, kişisel temizlik ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı. Şınav, mekik, Tüfekli / Tüfeksiz hareketler, şınav, mekik, öğle Yemeği ve dinlenme, şınav, mekik, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme.9.gün (Pazar): Serbest zaman.10.gün (Pazartesi): Kalk, kişiye özel temizlik ve kahvaltı sabahtan yoklaması ve eğitim hazırlığı. Esas insan hakları, örtü ve saklama, işaretlerle sevk ve idare, öğle yemeği ve dinlenme, görmeyerek ateşlere karşı hareket, Tüfekli / Tüfeksiz hareketler, akşam yemeği ve dinlenme, ses – ışık koku ve çöp disiplini, gece ilerleme kuralları.11.gün (Salı): Kalk, şahsi temizleme ve kahvaltı sabahtan yoklaması ve eğitim hazırlığı, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, mesafe tahmini, hedef tarifi, öğle yemeği ve dinlenme, gaye tarifi, istikamet tayini, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme.12.gün (Çarşamba): Kalk, şahsi temizleme ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, piyade tüfeği tanımı parçaları sökülüp takılması kullanıcı bakımı şarjör sonuç boşaltma ve emniyete alma, öğle yemeği ve dinlenme, içten nişan elde etmek ve nişan noktası tercih etmek. Üç köşe teşkili, akşam yemeği ve dinlenme.13.gün (Perşembe): Kalk, kişiye özel temizleme ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk, harp tabanca ve araçları sergisi, öğle yemeği ve dinlenme, akşam yemeği ve dinlenme.14.gün (Cuma): Kalk, kişisel temizleme ve kahvaltı sabahtan yoklaması ve eğitim hazırlığı, çevrenin korunması, tüfeğe egemenlik esasları ve nişan vaziyetleri, öğretim atışı ve hataların düzeltilmesi, öğle yemeği ve dinlenme, öğretim atışı ve hataların düzeltilmesi, akşam yemeği ve dinlenme.

3. Hafta Programı;

s-117ae74ef9b7d962985b69b8c9ff5a1a8dcf7015.gün (Cumartesi): Kalk, kişiye özel temizleme ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı, şınav, mekik, Tüfekli / Tüfeksiz hareketler, şınav, mekik, öğle yemeği ve dinlenme, şınav, mekik, şınav, mekik, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme.16.gün (Pazar): Özgür zaman.17.gün (Pazartesi): Kalk, şahsi temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı. Baskı komutanlarına ait tahsis fonksiyon alanlarının tanıtılması, gözcülük yapma dinleme etki – tepki ve raporlama, nöbet uygun nöbetçilerin hareket tarzı, öğle yemeği ve dinlenme, şifre ve sinyâl kullanılması, el yapımı patlayıcı ve çeşitleri ve bileşenleri, 2.400 metre koşu, akşam yemeği ve dinlenme, gece hareket tarzı, gece silahla ateş etme tekniği.18.gün (Salı): Kalk, kişiye özel temizlik ve kahvaltı sabahleyin yoklaması ve eğitim hazırlığı. Baskı komutanlarına ait tayin fonksiyon alanlarının tanıtılması. Çökmek ve kalkmak, yatmak ve kalkmak, öğle yemeği ve dinlenme, yayılmak ve paydos etmek, selamlamak, silahlı başlıca duruş ve bakımlı vaziyeti, akşam Yemeği ve dinlenme.19.gün (Çarşamba): Kalk, kişiye özel temizleme ve kahvaltı sabahtan yoklaması ve eğitim hazırlığı. Şiddet komutanlarına ait devir fonksiyon alanlarının tanıtılması, silahlı yerinde dönüşler, hizaya getirme ve istikamete görmek, öğle yemeği ve dinlenme, tüfek çatmak tüfek olmak, tüfek kayışını koymak, tüfeği nakliye vaziyetleri, tüfeği doldurma ve kapama, akşam yemeği ve dinlenme.20.gün (Perşembe): Kalk kişisel temizlik ve kahvaltı sabah yoklaması ve eğitim hazırlığı, tüfeği muayene etme, rakam saymak, yürüyüş ve koşma çarklar, öğle yemeği ve dinlenme, tören provası, akşam yemeği ve dinlenme.21.gün (Cuma): Yemin töreni, öğle yemeği ve dinlenme, terhis işlemleri. s-c55a18807c97b8fb797d97aa584fdd81321124 s-db760412c1e7e6556516df82d8406113379db8 s-07a3d6f4c1b7fb94ab7fec23980ad8f2fb841e Bedelli Askerlikte 2. Celp Dönemi Belli Oldu! Toplam Başvurusu Sayısı 470 Bini Geçti – Kullanım Kılavuzu Yayınlandı: Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
11 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
7
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
8
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
5
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
4
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
7
Beğendum
Bayildum Bayildum
1
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
10
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı