0

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Kuzey Irak

 Bölgesel Yönetimi’ne Türkiye olarak geçmişte hep destek olduklarını belirterek, “Tek beklentimiz ülkemizin hassasiyet gösterdiği konularda bize saygı duymaları, bize rağmen adımlar atmamalarıydı. Ama madem Türkiye’ye rağmen bir adım attılar bedelini de ödeyecekler” dedi. Cumhurbaşkanı, dün 

AK Parti Erzurum Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu:

 “2019’da ardı ardına yapılacak seçimler ülkemizin bir sonraki asrının belirleyicisi olacak. Tıpkı Erzurum Kongresi’nin düşmanı topraklarımızdan attığımız büyük zaferle ve Cumhuriyetimizle sonuçlanması gibi 2019’daki başarımız da ülkemizi 2023 hedeflerine taşımakla kalmayacak, 2053 ve 2071 vizyonlarının önünü açacaktır. Bunu belirleyecek olan yer bu salonun içindeki komuta kademesi, sizlersiniz. Bir 7 Haziran yaşamak istemiyoruz. Yaşamayacağız.

SERDENGEÇTİLERİN PARTİSİ 
 Maalesef ülkemizde AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de gerekiyorsa Türkiye batsın gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar var. Biz milletimize doğruları,gerçekleri en iyi şekilde anlatacağız ki bu hastalıklı zihniyetin zararlarını ortadan kaldırabilelim. Şimdiden çalışmaya başlayacağız. Sokak sokak, ev ev, dolaşmalı, dokunmadık yürek, sıkmadık el bırakmamalıyız.
 Dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmeler bizi her zamankinden çok daha uyanık olmaya mecbur bırakıyor. AK Parti kendini ülkesinin ve milletinin istiklali ve istikbaline adamış serdengeçtilerin partisidir. Sadece kendi istikbalinin hesabını yapanların, bireysel kariyeri için mücadele edenlerin bu partide yeri yoktur.
 Devletimizin tüm kurumlarıyla partimizin içine kadar sızabilen FETÖ ihanet çetesinin, şehirlerimizi çukurlarla bölmeye teşebbüs eden PKK’nın ülkemize verdiği zararı dışarıdan gelen hiçbir ordu veremezdi.
 Suriye’nin kuzeyinde oynanan oyunun ülkemizi Ortadoğu coğrafyasından tümüyle tecrit etmenin yanında daha büyük bir darbeler için kuşatma projesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Kuzey Irak’taki referandum oyunu da aynı projenin bir parçası. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne bu ülkeye yapılan ilk müdahaleden beri en büyük desteği Türkiye olarak biz verdik. Yeri geldi canlarını kurtarabilmeleri için sınırlarımızı açtık. Yeri geldi maruz kaldıkları haksızlıklara karşı, dost olarak gördüğümüz ülkeleri karşımıza alma pahasına yanlarında durduk.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir