0
6 Paylaşım

Genellikle bebekler 6 aylıkken diş çıkarma evresine girmektedir ve bebeğin en sıkıntılı dönemsel faaliyetlerinden biride diş çıkarma dönemi olarak bilinmektedir. Annelerin ve bebeklerinin en zor geçirdikleri dönem olarak ta bilinen ve bebeklerin 6 ila 7 aylık ilerlemesinde görülmekte olan diş çıkarma konusu oldukça zor bir dönemdir. Bazı bebeklerde değişkenlik gösterse de, bebeklerde diş çıkarma evresi aileye göre genetik olarak ta bir düzen içerisinde dişlerini çıkarabilmektedir. Örnek olarak verirsek; baba veya annenin bebeklik dönemlerinde dişleri erken çıkmışsa, bebekte de diş çıkarma dönemi oldukça erken ve çabuk çıkmaktadır. Tamamen genetik bir yapıda seyir gösterecek olan diş bebek gelişimi çerçevesinde oldukça zor bir dönemden geçmektedir.

Bebekler Diş Çıkarırken Ne Tür Tepkiler Ve Sorunlar Çıkarmaktadır?

  • Bebekler genelikle 2 veya 3 aylıkken salya akıtmaya başlamaktadır. Bunun nedeni bebeklerde doğal ve olağan bir durum olduğu için korkulmaması gerekilen bir evredir. Bebeklerde genellikle diş çıkarma zamanında da çok sık görülen salya çıkarma durumu, az veya çok olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
  • Bebeklerde diş çıkarma olayı beraberinde ağrıları da getirebilmektedir. Özellikle de diş çıkarma esnasında bebeğin çene yapısına bağlı uyguladığı basınç ile birlikte diş etinde hasarlar oluşabilir ve bu hasarlar neticesinde diş eti iltihabı meydana gelebilmektedir. Oluşan bu iltihaplar bebeklerde aşırı ağrı göstermektedir. Ve bebeklerde oluşan diş ağrısı en çok ilk çıkan azı dişleri olarak bilinen türdür.
  • Bebekler diş çıkarırken üretmiş oldukları fazladan salya yüzünden boğaz bölgesinde tıkanma görülebilmektedir. Hem tıkanan salya hem de bu tür diş çıkarma dönemlerinde ebeveynlerin ilgilisi toplamak için öksürüğü alışkanlık haline getirebilmekteler.
  • Diş çıkarma esnasında üretilen salyadan ötürü çene veya yanak bölgelerinde salyadan ötürü kızarıklıklar veya çeşitli çatlaklıklar oluşabilmektedir.
  • Bebekler için oldukça sancılı geçen diş çıkarma dönemi, bebeklerde huysuzluk ve benzeri hazımsızlık gibi olaylar meydana gelebilmektedir. Bebekler kendilerini rahatsız eden diş çıkarma evresinden ötürü huysuzluk ve benzeri şeyler sergileyebilmektedirler.
  • Bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde bir diğer tepki ise diş etinde veya dişin çıktığı alanda kaşınmalar meydana gelebilmektedir. Bebekler ise bu etkiye tepki olarak ellerine ne yakalarlarsa ağzına koyup dişleme çalışırlar.
  • Bebeklerde ishal olma durumu, genellikle diş çıkarma evresinde oluşan salyalardan ötürü bağırsaklar hızlı çalışmaktadır. Bunun neticesinde bebeğiniz ilk 1-2 gün ishal olma durumu gösterebilmekte. Tabi her ishal olma durumu da buna bağlı bir netice değildir. Eğer bebeğiniz 1 veya en fazla 2 günü aşan bir ishal durumu gösterirse, mutlaka doktora görünmeniz çocuğunuzun sağlığı açısından oldukça önemli bir etkendir.
  • Diş çıkma döneminde bebeklerde beslenme sorunu meydana gelebilir. Özellikle’de katı gıdaları dışarı atabilirler veya ağzına aldıkları gibi geri tükürebilmektedirler. Bu olağan bir durum olduğu için korkmanızı gerektirmez. Bebeğinize sıvı gıdalar ile bu dönemde takviye yaparak diş çıkarma evresi tamamlandıktan sonra tekrar katı gıdaya yavaştan geçebilirsiniz.

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
6 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
4
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
5
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
2
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
1
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
4
Beğendum
Bayildum Bayildum
8
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
7
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı