0

İşin içine tarafların aileleri de girince meslek çığrından çıkar çünkü cümbür cemaat bebeğin kendi tarafına benzediğini bahis eder. Oysa bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar bulunuyor. İşte bebeklerin babadan aldıkları özellikler.

Gamzeler

Her ne dek öyle çok kişiye cazibeli gelse de gamzeler bir bozukluk sayılıyor. Araştırmalara tarafından gamzeler genetik bir nitelik ve babadan geliyor.

Ruh sağlığı ve bozuklukları

İnsan zihnini bilmek daima baskı olmuştur. Ama bir araştırmaya göre uyarı eksikliği hiperaktivite bozukluğu veya şizofreni problemleri olan babaların çocuklarında bu hastalıklardan olma ihtimali 4 kat daha artı.

Tepe

Öyle fazla anne baba çocuklarının daha uzun olmasını istiyor oysa çocuğun boyu büyük oranda baba tarafından belirleniyor. Babanın boyu uzunsa çocuğun da uzun boylu olma ihtimali yüksek.

Yürek problemleri

Bir Takım uzmanlara tarafından her 5 erkekten 1’i koroner kalp hastalığıyla bağlantılı bir gen taşıyor. Bu gen kalp hastalıklarının riskini %50’ye kadar arttırıyor ve bu gen büyük oranda baba tarafından alınıyor. Bu yüzden ailesinde yürek hastalıkları olanların ekstra tedbirli olması gerekiyor.

Parmak izi

Herkesin kendisine özel, başka hiç kimsede olmayan parmak izleri var. Kuşkusuz parmak iziniz babanızla aynı olmuyor ancak parmak izinizde bulunan bir takım çizgi ve kıvrımlar babanızla benzer oluyor.

Cinsiyet

Araştırmalara göre çocuğun cinsiyetini belirleyen baba. Anneden geçen X kromozomuna karşı babadan X veya Y kromozomu geçiyor. XX olduğunda bebek kız, XY olduğunda erkek oluyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir