0

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için bugüne kadar birçok iddia, sızıntı ve haber gündeme geldi. Teknoloji devinin tasarımsal anlamda büyük yenilikler yapması beklenilmeyen yeni iPhone’larda, iPhone 6’dan beri süregelen arka taraftaki anten çizgilerinin cihazın alt ve üst tarafında konumlandırıldığı görünüyor.Bu arada iPhone 7 ve 7 Plus’ta 3.5mm kulaklık girişi bulunmuyor ve cihazlar stereo hoparlör ve kablosuz kulaklık AirPods’la birlikte geliyor. Ayrıca birçok firmanın yeni cihazlar için lightining girişi ile kullanılabilen kulaklıklar hazırladığı belirtiliyor.

Aylardır hakkında bir çok sızıntı, iddia, spekülasyon bulunan yeni iPhone modellerinin tanıtım tarihi herkes tarafından heyecanla bekleniyordu. Yeni iPhone’lar özellikle kameraları ile büyük dikkat çekiyor. iPhone 7’de 12MP çözünürlükte fotoğraflar çekebilen F1.8 diyafram açıklığına sahip arka kamera ve 7MP çözünürlükte ön kamera yer alıyor.

iPhone 7 Plus ise beklenildiği gibi çift lense sahip 12MP kamerayı bizlere sunuyor. 2X optik zoom yapabilen kameranın fotoğraf örnekleri oldukça başarılı olduğunu gösteriyor.

Her iki cihazın kamerasında da optik görüntü sabitleme özelliği mevcut. Yeni cihazda parmak izi sensörü içeren fiziksel ev tuşunun değiştirileceği ve dokunmaya duyarlı yeni bir ana menü ya da ev tuşu kullanılacağı iddiaları daha önce de gündeme gelmişti. Ve bu konuda da Apple sürpriz yapmayarak 3D Touch içeren yeni ana menü tuşunu da yeni cihazında konumlandırdı. Böylece en sık karşılaşılan iPhone arızasının da önüne geçilmeye çalışıldığı görüyor.

Yeni iPhone’ların performans konusunda da A10 işlemci ile oldukça başarılı olduğu vurgulanırken özellikle parlak siyah renk seçeneğinin eklenmesinin ne kadar doğru bir karar olduğunu görüyoruz. Detaylar belli oldukça iletmeye devam edeceğiz. Bu arada yeni iPhone 7’nin Türkiye için sızdırılan fiyatının 3700TL olduğunu belirtelim.

Cihazlar 32GB / 128GB ve 256GB dahili hafıza seçeneğine sahip. Ve iPhone 7 için Amerika satış fiyatı 649$ olarak belirlenmiş. iOS 10’un ise 13 Eylül’de indirilebilir olacağı belirtiliyor.

Apple’ın etkinlikte tanıttığı AirPods kablosuz kulaklıkların fiyatı 149$ olarak açıklanırken kutu içeriğinde kulaklık yerine 3.5mm girişi lightining girişine çeviren adaptör yer alıyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir