0
14 Paylaşım

Düzce’nin Musababa köyünde, Yaşar Özcan, fiyatların istenilen düzeyde olmadığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) üreticiden fındık alınmadığı gerekçesiyle 6 dönümlük bahçesindeki fındık ağaçlarını kesti.

s-9ad4db70c01d66294bd24eddb9856383537663 DHA’da bulunan habere göre, Musababa köyünde yaşayan ve fındık yetiştiriciliği Yaşar Özcan, fiyatların istenilen düzeyde olmadığı belirterek, TMO tarafından üreticiden fındık alınmadığını söyledi.

“Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı”

s-aa35e5218ca4c428dea5c59903c04e2e2114ac6 dönümlük fındık bahçesi olan Özcan, tepki nedeniyle kesim motorlarıyla ağaçlarını kesti. Fındığın artık para yapmadığını gösteren Özcan, “Fındık 12 TL, kabuğunun tonu 500 lira. Yetkililere sesleniyoruz. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. Onlar düşmüş Brunson, Irak, Suriye derdine köylüyü düşünen yok. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. En son keseceğiz, bu dertten de kurtulacağız. Herkesin gözü açık fikirli olsun. Yerine hiçbir şey dikmeyeceğim. Hiçbir ürün para yapmıyor. Fındığı sökenin desteklemesi de kaldırılmış. Zenginlerin yatta mazotları 1 lira, bizimki 6,5 lira. Garibin yüzü hiç gülmüyor” dedi.

“Anlamsız dursun, daha kârlıyız”

s-c7e6db3913b9ff01857fb667780ec4d93fd8bfKöydeki fındık üreticilerinden Hayri Sakin da “Ben ilk kez AK Partili olarak şunu sormak istiyorum, biz bugüne kadar AK Parti’ye oy verdik, çalıştık arkasından 3 tane milletvekilimiz Meclis’te fındıkla ilgili bir teklif sundu mu ben duymadım. Bu yıl birincil defa MHP milletvekili, Meclis’te fındık üreticisinin isyanını dile getirdi. Fındık bahçesinin hali; söktük, attık. Para yapmayan mahsule ırgatlık yapmanın anlamı yok. Para yapmadıktan daha sonra fındıkçılık yapmanın bir anlamı kalmadı ama. Maliyeti kesin, yevmiye 100 TL. Bunun işçiliği, ilacı, filizi, gübresi nasıl çıkacak bunun altından imalatçı? Hali biçare. Imal maliyeti, işçiliğini kendin yaparsan 11 TL; gübresi, kazması, filizi, dalı, ilaçlaması, toplaması, servisi, getirmesi, kurutması, harmanı bunun içinden çıkılacak gibi yok. Toplam 6 dönüm fındık kestik. Artık altından çıkamıyoruz. Yerine kesinlikle mahsul ekmeyi düşünmüyoruz. Abes dursun, daha karlıyız” diye konuştu.

“Fındığın fiyatı neden açıklanmıyor?”

s-e331d12133165bc86bc443b09934de74639c94Fındık üreticilerinden Açık Fikirli Özdemir ise “Harman makinesinin, yerli işçinin, tanıdık olmayan işçinin, 15 yaşındaki küçük işçinin fiyatları açıklandı. Fındığın fiyatı neden açıklanmıyor?” dedi.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
14 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
6
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
7
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
4
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
3
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
6
Beğendum
Bayildum Bayildum
10
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
9
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı