0
8 Paylaşım

Britanya Kolumbiyası, Kanada’da bir adam 24 kadınla evlendikten sonra fazla evlilikten suçlu bulundu.Unilad’in haberini sizlerle paylaşıyoruz: Kaynak: https://www.unilad.co.uk/crime/man-with-…

24 eşi olduğu için suçlu yer alan 61 yaşındaki Winston Blackmore, ev hapsi biçiminde gerçekleşecek, işe gitme ve tıbbi aciliyetlere izin veren 6 aylık koşullu cezaya çarptırıldı.

s-849efd806e0cd97c06855eadf9b4a97127d000149 çocuğa babalık ettiği bildirilen Blackmore, ayrıca 12 aylık koşullara bağlı terhis ile 150 saatlik halk servisi görevine çarptırıldı.Salı günü cezanın mahkemeden geçmesi ile Blackmore’u desteklemeye gelen düzinelerce akrabası ve destekçisinden ağlamalar duyuldu.

Blackmore, Mormon’ların Kökten Dinci İsa Mesih Kilisesi’nde bir lider olduğu Bountiful izole topluluğunda bir piskopos. Bu kilise çoklu evlilikleri destekleyen kopma bir Mormon tarikatı.

s-b4637ac23b9222ddf15873226a0cda5f990e23Global News’e kadar polis Blackmore’u da suçlu bulmaya çabalayıp çoklu evlilikle ilgili anlaşılmaz yasalar yüzünden başarısız olduğu Bountiful’u doksanlarda araştırmaya başladı.Lakin 2011’de Britanya Kolumbiyası çoklu evliliği yasaklayan yasaları legal hale getirdi.

“SON DAKİKA: Winston Blackmore devamında 12 ay şartlı terhis yer alan millet servisi görevi şeklinde gerçekleşecek 6 aylık hapse çarptırıldı.”

CTV News’ün haberine göre, Blackmore birincil eşiyle 1975’te evlenmiş.

Onlarla evlendiğinde eşlerinden 10 parça başına 17, 3 adam başına 16 ve biri 15 yaşındaymış. Blackmore’un kanuni temsilcisi iddiaya göre belirli tahliye de dahil almak üzere tüm cezaları düşünmesi için jüriden ricada bulunmuş.Yargıç Sheri Ann Donegan şöyle diyor:

“Kendisi hiçbir cinayet uygulamasının onu inancını uygulamaktan alıkoymayacağını dobra dobra gösterdi. Vicdan Azabı konsepti bu durumda ona yabancı.”

Blackmore’un yanına arkadaşı olan öteki piskopos James Oler de suçlu bulundu. Onun suçu ise beş “kutsal” eşe sahip olmak ve bu yüzden 12 aylık koşullara bağlı tahliyenin peşine düşüp takip ettiği 75 saatlik halk servisi görevine çarptırıldı.

s-29809c3427065ca701d7c41e24bdd88a56dccdDonegan 53 yaşındaki Oler’in birkaç kadınla pat diye evlenmeye nasıl “minik yaşlardan beri ona aşılanan dini inançlardan kaynaklandığını” vurguladı:

“Suçu için vicdan azabı hissetmiyor, çünkü başka bir hayat tarzını bilmiyor ve suçunda hiçbir zararı ya da kurbanı var gibi görünmüyor.”

Duruşma sırasında Yargıç Donegan iki adamın da arı gibi çalışan ve öteki durumlarda kanunlara uyan halk olmalarına rağmen mahkemede terhis etmenin suçları ele alındığında uygunsuz olacağını belirtti.

s-adba840f3d6d5ba5385a8dae01536d61f0747cYargıç Donegan:

“Yerinde cezayı saptamak alıngan bir iştir. Fazla hafif ya da fazla ağır cezalar Hak Bakanlığı’na olan güveni zayıflatabilir.”

Suç kanununa göre çoklu evliliğin maksimum cezası beş yıl hapis cezası şeklinde.

s-88cf3eacaaefbec21e3476f780d2dffd7837afHuffington Post’un haberine göre savcı Peter Wilson, Blackmore için üç aydan altı aya kadar, Oler içinse aniden üç avuç içi değin hapis isteminde bulunmuş.

Kanada tarihinde şimdiye sadece iki diğer çoklu izdivaç olayı yaşandı.

Ama bu olaylar 1899 ve 1906’da gerçekleştiği için, Wilson yargıca bu çağdaş cezalar için örnek yaratıcı vaka belirlemedikleri konusunda öğüt vermiş.Bu yüzden cezalar Kanada tarihinde son 100 yılından fazla zamanın ilki oluyor.


Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

0
8 Paylaşım

Sizin Tepkiniz Nedir?

Şaşurdum Şaşurdum
4
Şaşurdum
Ağladum Ağladum
5
Ağladum
Riv Riv Riv Riv Riv Riv
2
Riv Riv Riv
Kafani Kirarum Kafani Kirarum
1
Kafani Kirarum
Beğendum Beğendum
4
Beğendum
Bayildum Bayildum
8
Bayildum
Rizespor Oley Rizespor Oley
7
Rizespor Oley
Rizedio

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yazı Formatı Seçiniz
Kişisel Test
Kişiliğe dair bir şey ortaya çıkarmayı amaçlayan sorular dizisi
Basit Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Karar vermek veya görüş belirlemek için oylama yapmak
Serbest Yazı
Yazılarınıza Görseller Bağlantılar Ekleyebilirsiniz
Liste
Klasik İnternet Listeleri
Geri Sayım Listesi
Klasik İnternet Geri Sayım Listeleri
Açık Liste
Kendi öğenizi gönderin ve en iyi sunum için oy verin
Oylanabilir Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Fotoyla Anlatım
Kendi resimlerinizi yükleyin ve birşeyler anlatın
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Ses
Soundcloud veya Mixcloud İçerikleri
Görsel
Fotoğraf veya GIF
GIF
GIF Formatı